AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

5698

AK Parti Kütahya İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı düzenlendi.
Hezar Dinari Kültür Merkezi düzenlenen toplantının divan başkanlığını Musa Yılmaz yaptı.
AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, burada yaptığı açılış konuşmasında, iki yıldır süren pandemi sürecinde Kütahya’ya yapılan yatırımlarda hiçbir gerileme olmadığını belirtti.
Yatırımların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Ceyhun, şunları söyledi: “Kütahya’mız, Türkiye’miz şantiye halinde desek yeridir. Pandemi sadece mikrop olarak gelmedi, yanında ekonomik sıkıntıları da getirdi ve dünya şu anda kavruluyor. Ekonomik olarak öyle çok sıkıntıları da girdi ki hemen hemen bütün ilçelerde de bahsediyorum enerji fiyatları uçtu gitti. Mesela yüzde seksen zam oldu, elbette etkilendik ama İngiltere’de bu üç katına çıktı. Aynı şekilde doğalgaz fiyatları hemen hemen Avrupa’nın tamamında üç katına yaklaştı. Bizde de yüzde yetmiş civarında bir artış oldu. Nasıl virüsten kaçamadıysak, bizi bulduysa, yakınlarımıza kadar sokulduysa aynı şekilde bu ekonomik sıkıntı da yakınımıza kadar sokuldu, cebimize kadar girdi. Bu sıkıntıları yaşamaya devam edecek miyiz. Hiç kimse bunu ön göremiyor, sadece devletler şu anda tedbirler alıyorlar. Her anlamda iyileştirmeleri inşallah göreceğiz bu şekilde de bir rahatlama sağlanacak diye söylüyorum. Gübre fiyatları ile şu an nerdeyse 4-5 kat artmış durumda. Artan gübrenin ham maddesi olan amonyak. Amonyak fiyatı neredeyse beş katına çıktı. Ağırlık olarak amonyağı Sibirya’dan alıyoruz. Neden biz üretmiyoruz diyebilirsiniz. Amonyak doğalgazdan üretilir, doğalgazın içinden o gazı çekersiniz sonra nitratla birleştirir yani amonyum nitrat gübrelerini oluşturmuş olursunuz. Dünya’dan bağımsız değiliz dünyadaki fiyatlar nasıl yükseliyorsa siz de o ham maddeyi işliyorsunuz, işçilik koyuyorsunuz, nakliye koyuyorsunuz ve gübre fiyatı çıkıyor. Dolayısıyla keyfi durum asla söz konusu değil. Bununla ilgili dünyadan kopuk olmadığınız için maalesef bu zorlukları da görüyoruz. İnşallah tez zamanda biter de hayat normale döner. En büyük arzumuz ve isteğimiz budur.”
2023 seçimlerine ilişkin de konuşan Ceyhun, “2023’te bir seçime hazırlanıyoruz. Bu seçim bizim için önemli zira Cumhurbaşkanımıza harman zamanı diyorum. Birçok projenin temelleri atıldı ve harmanını göreceğiz inşallah. Togg ‘umuz asfaltlara çıkacak, milli deniz altımız şu an sahalarda ama milli gemimizin genişletilmiş halini göreceğiz, milli uçaklarımız İHA ve SİHA şu anda düşmana aman vermiyor. Muhalefete soruyorum niyet nedir? Sadece Cumhurbaşkanlığı almak mı hayır. Onların niyeti sadece kaos. Bu kaosu nasıl yapmaya çalışıyorlar 20 yıldır AK Parti’nin yaptıklarına karşı destek olup şunları şunları yaptılar deseler başlarımızın tacı olurlar. Gireriz seçimlere karşılarına çıkarız kazanamasak da ne yapalım deriz. Onların da milli projelerinde yanlarında oluruz ama bizim hoşumuza gitmeyen kısımda da muhalefet ederiz. Öyle bir şey yok. En kötüsü de parlamenter sisteme geri döneceğiz diyorlar. Mümkün değil tamamen seçmenle algı oynuyorlar. Hiçbir zaman yapamayacakları şeyleri söylüyorlar ve bu ülkenin hayrına en ufak bir şeyden bahsetmiyorlar. 2 senede 48 milyar borç yapan insanlara hazine emanet edilir mi. Çok kısa bir süre de darma duman edeceklerinden hiçbir şüphem yok. AK Partiye kızdım da mecburen oy verdim diyenlerin hepsi şu an kafasını taşa vuruyorlar. Kütahya’da hiçbir şey yapılmadı diyenler var, Kütahya köy olmuyor yapamıyor diyenler var. Kütahya şu anda gerekli bütün hizmetlerden nasibini almıştır, bundan sonra da almaya devam edecektir.” dedi.
Toplantıya katılan AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Türkiye gündemine ilişkin konuştu. Erenler, “Ülkemizin yedi düvele karşı şahlanış ve diriliş destanını başlatan dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kuruluşun ve kurtuluşun şehri, şehitler diyarı Kütahya’dan canı gönülden şükranlarımı sunuyorum. AK Partimiz milletin partisidir. Millet iradesinin üzerine hiçbir güç tanımayan bir siyasetin adıdır. Gönlünü, ömrünü millete hizmet için adayan teşkilatlarımızın omuzlarında yükselen mukaddes davanın adıdır. 19 yıldır vatan topraklarında dokunduğumuz her alanda hayranlıkla izlenen eserlerle donatıyoruz. Hiçbir şey eskisi gibi artık eski Türkiye nerde yeni Türkiye nerde diye dedirtecek bir noktaya geldik. Yerli ve milli teknolojiyi, sanayiyi, ulaşımı güçlendirecek her alanda üretimi artıracak istihdama hız verecek bir vizyonla hedeflerimize doğru ilerliyoruz. İlk gün ki gibi milletimize hizmet aşkıyla büyük ve güçlü Türkiye yolunda hızla ilerliyoruz. Bizler milletçe ülkemizin istikbali için önemli olan bu kazanımlara sevinirken, bu kazanımlarımıza üzülenlerde var tabi. En son 10 ülkenin büyükelçisi iç işlerimize müdahale etmek suretiyle küstahlık yapmak cesaretinde bulundu. Ama cumhurbaşkanımızın kararlı ve istikrarlı tutumu karşısında hadlerini bilip geri adım attılar. Sayın cumhurbaşkanımız bir kez daha liderlik öngörüsüyle dostlarımızı sevindirirken, düşmanlarımızı kahreyledi. PKK, PYD/YPG terör örgütüne selam duranlar, terör örgütü başta olmak üzere iktidar karşıtı oluşumları ve tüm senaryoları destekleyenler tek tek hüsrana uğradı ve uğramaya devam ediyor. Büyük elçilerden medet umacak kadar yargıya saygısı olmayanların tuttukları ipte ellerinde kaldı. Yalan terörü ile beslenen yalancı çobanlar daima hüsrana uğramaya devam edecek.
Türkiye’miz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti’mizle itibarını tekrar kazandı. Millet, millet olmanın değerini yaşadı. İki büklüm borç için kapılarda bekleyen Türkiye nerede , “One Minute” diye dünyaya, dik duruşu ile NATO’ya uyarı veren Türkiye nerede. Biz AK kadro olarak milletimizin rencide edilmesinden mutluluk duyan, öğretmenlerimizi, çiftçimizi, muhtarımızı, bürokratlarımızı tehdit eden kendisine oy vermeyenleri düşman eden muhalefetin ellerine ülkemizi bırakmasın. Öyle bir noktadayız ki AK Partimize ve Cumhurbaşkanımıza düşmanlık edenler Türkiye’mizi hedef almış durumda. Ülkemizin ekonomisi bugün dış baskılarla maalesef karşı karşıya. ABD ve batılı devletlerin ekseriyeti ülkemizin dik duruşunu, güçlenmesini, zenginleşmesini, kendilerini geçme ihtimalini. Coğrafyalarında ki itibarımızın artışını hazmedemiyor. İnsan haklarına saygılı, adaletiyle, merhametiyle, şefkatiyle sandığa umut olan ülkemizin kendilerini insani değerlerden uzak, sömürgeci çirkin yüzleri iyice ortaya çıkmasın diye karalamaya çalışıyorlar. Teröre destek vererek ülkemizin iç işlerine müdahale etmeye cüret ederek Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışıyorlar. Ülkemizi kaosa sokmaya çalışanlar asırlarıdır denenmiş olanı denemeye çalışanlar bilmelidir ki Okçular Tepesi’ni asla boş bırakmadık, bırakmayacağız. Haksızlığa hiç boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Biz haksızlık karşısında eğilen değil iman gücüyle şaha kalkan bir milletiz. Yükümüz ağır bunu hepimiz biliyoruz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hepsinin üstesinden geliriz inşallah. Yeter ki çalışalım hak bildiğimiz yolda ilerleyelim, gönlümüzde ki AK Parti sevgisini hep diri tutalım. Bizlere durmak, yorulmak, dinlenmek yok arkadaşlar.” ifadelerini kullandı.
AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel de konuşmasında meclis çalışmalarından bahsetti. Geçtiğimiz hafta oylanan tezkere ve geçmişteki tezkerelerden söz eden Gazel, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz hafta meclisimizin gündeminde Irak-Suriye ve Lübnan tezkeresi vardı. Çok önemli iki tezkerenin oylaması mecliste yoğun tartışmalar neticesinde geçti. 1982 Anayasasının 92’inci maddesine göre yurtdışına asker gönderme Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iznine tabi. Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden terör ve güvenlik riskine karşı alınabilecek bütün önlemleri yerine getirmek üzere her tülü terör faaliyetini kökünden çözmek üzere özellikle Irak-Suriye tezkeresi, daha önce de aynı tezkere alınmış ve uzatılmıştı. Nitekim alınan tezkere kararı sonrasında ülkemiz daha önceden asker gönderdi ve Türk silahlı kuvvetlerimiz Libya’da çok büyük başarılara imza attılar. Daha önce alınan kararla Azerbaycan’da askerlerimiz oldu. Hem Azerbaycan’a sağlamış olduğumuz psikolojik destek, SİHA’lar ve Azerbaycan’ın kendi gayretleri neticesinde 30 yıldan fazladır işgalde olan toprakların 44 günde işgalden kurtarılmasına vesile oldu. Burada da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin büyük başarısı var. 2015 Irak-Suriye tezkeresiyle Fırat Kalkanı operasyonu yaptık ve çok büyük başarılara imza attık. 2017 tezkeresiyle Zeytin Dalı operasyonunu yaptık. 2017 tezkeresinin Kütahya için de çok büyük bir önemi vardı. Zeytin Dalı operasyonunun talimatını Sayın Cumhurbaşkanımız Kütahya’dan vermişti. Dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri bu operasyonda da çok büyük başarılara imza attı. 2019 tezkeresiyle de Barış Pınarı Harekatı yapıldı. Bu harekatla da terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin büyük kısmı etkisiz hale getirildi.”
CHP’nin tezkereyi onaylamamasını eleştiren Gazel, “Tüm bunlara rağmen özellikle Millet İttifakının ortağı CHP, bu ittifakın gizli ortağı HDP’nin istek ve tutumlarına göre hareket etmekte maalesef. Suriye ve Irak’ta gerçekleşen operasyonlarla elde edilen büyük başarılarla terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticilerinin büyük bir kısmı etkisiz hale getirildi. Tabi PKK’nın bu şekilde zayıflatılması HDP’nin de söylemlerine etki ediyor. HDP’yi daha da hırçın hale getiriyor. Böylelikle HDP’yi CHP üzerinde baskı yapmaya itekliyor. Tabi CHP’de maalesef bu baskıya boyun eğdi ve geçen hafta yapılan tartışmalarda Suriye-Irak tezkeresini desteklemedi. Bu tutum CHP’nin içinde bulunduğu çıkmazı açıkça ortaya koyuyor. Bu takınmış olduğu tutum ve tavırla PKK’ya ve PYD’ye destek verir hale gelmiştir. Ülkemizin ikinci büyük partisi konumundaki CHP’nin, terör örgütünün oyuncağı HDP’ye teslim olması, biat etmesi bizleri derinden üzmüştür.” diye konuştu.
İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ramazan Aydemir’in meclisin faaliyetleri hakkında bilgi verdiği toplantı soru ve görüş alış verişlerinin ardından sona erdi.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir