Misafir öğrenciler halk oyunlarını tanıttı

3382

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ) öğrenim gören 74 farklı ülkeden yabancı öğrenci, düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Kültür Günleri programı ile ülkelerine ait geleneksel halk oyunları gösterisi sundu, yemeklerini tanıttı.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, DPÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından Zafer Meydan’ında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, üniversitelerinde 74 farklı ülkeden yaklaşık 10 bin uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi.
Üniversitedeki uluslararası öğrencilerle Kütahya’nın artık uluslararası bir şehir olduğunu belirten Uysal, şöyle devam etti:
“Kütahya Dumlupınar Üniversitesi artık dünden çok daha iyi bir konumda. Yakında 10 bin öğrenci sınırını da aşacağız. Bu Kütahya için gerçekten çok iftihar edilecek, gurur duyulacak bir tablo. Kütahya artık uluslararası bir şehir oldu ve olacak. Kütahya zaten medeniyetin, kültürün, tarihin şehriydi, Anadolu’nun vitriniydi. Önce misafir öğrencilerimizle Kütahya daha da çok renklenecek ve adına layık bir şekilde o kadim şehirlerimizden bir tanesi olacak. Değerli misafirler ve sevgili öğrencilerim biliyorsunuz tüm dünya da bir kaos var, savaşlar var, çevre felaketleri var, gözyaşları var, akan kanlar var ve maalesef dünya insani bir dünya değil. Biz bu kaotik durumun aksine kini, nefreti körüklemek isteyenlerin aksine, yangınlar yakmak isteyenlerin aksine, kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlerin aksine inadına kardeşlik diyoruz.”
Uluslararası öğrencilerin kültürlerini tanıtmalarına fırsat tanımak için programı düzenlediklerini anlatan TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Uslu da, “Uluslararası öğrencilerimizin kültürel zenginliğinin bize de zenginlik katacağına inanıyoruz. Onun için misafir öğrencilerimiz bizlerden hem kültür, gelenek ve görenek öğrenecek hem de bizler onları tanıma fırsatı bulacağız.” dedi.
Konuşmaların ardından DPÜ’de öğrenim gören Kazakistan, Nijerya, Fas, Somali, Filistin, Fildişi Sahilleri, Endonezya, Yemen, Tunus’lu öğrenciler ülkelerine ait geleneksel halk oyunu ve dans gösterisi sundu.
Öğrencilerin gösterileri vatandaşlarca ilgi ile izlendi.
Program, uluslararası öğrencilerin ülkelerine ait yemeklerini sunduğu stantların gezilmesi ile sona erdi. AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir