“Cumhur ittifakının sağladığı imkanlarla Kütahya’yı tanıtmalıyız”

6909

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Cumhur ittifakının sağladığı imkanlar var, ilimiz için bir şeyler koparma zamanı. El birliği ile ilimiz için elimizden geleni yapalım.” dedi.
Milliyetçi Hareket Parti Kütahya Teşkilatları kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.
Kentteki bir konak restoranda düzenlenen toplantıda konuşan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, şahsı ve MHP teşkilatlar olarak Kütahya’nın tanınırlığını artırmaya yönelik çalışma yaptıklarını belirtti.
Kütahya’nın yeteri kadar bilinmediğini, bu algıyı değiştirmek için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğine dikkat çeken Erbaş, şöyle konuştu: “Teşkilatımızla, partimizle yaptığımız şu Kütahya’nın bilinirliliğini artırmak. Kütahya’yı öncelikle Türkiye’de tanıtmak. Hala Kütahya’yı tanımayan tayini çıktığında Kütahya’nın nerede olduğunu bilmeyip haritadan bakan insanlarımız var. Kuruluşun kurtuluşun şehri diye Ankara’ya, İstanbul’a, İzmir’e aynı uzaklıktayız diye bir şehir kalkınmaz. Tabi yurt içi ve yurt dışındaki birçok problemler bizim de sıkıntımız derdimizdir. Bir Milletvekili olarak benim gündemimde olmalıdır, oluyor da ama dikkat ederseniz meclis kürsüsüne hangi şartlarda çıksam ne yapıp edip konuyu mutlaka Kütahya’ya getiriyorum. Ben öncelikle meclisteki 600 milletvekiline Kütahya’nın ismini zikretmek istiyorum.
Aizanoi Antik Kentinde yapılan yeni kazı alanlarının ve yeni buluşların kendilerini sevindirdiğini aktaran Erbaş, şöyle devam etti: “Bilinen tarihi ile 2 bin yıldır Aizanoi orada duruyor. Daha önceleri Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan kazı yılda 40 gün sürüyordu. Turizm Komisyonunda olmam, bakanlık ile olan yakın ilişkimizle bu işe dur demenin zamanı geldiğine inandık. Yoğun uğraşlar sonrasında burası artık Dumlupınar Üniversitesi’ne geçti. 20 yıldır kazılmayan alanlar kazılmaya başlandı ve tarih gün yüzüne çıkmaya başladı. Emeği geçen başta rektörümüz olmak üzere orada çalışan arkadaşlara teşekkür ederim. Yaklaşık 20 yıldır bu kazılar 40 gün sürüyormuş. Şuan da 12 ay boyunca kazılar devam ediyor. Derdimiz bir marka yaratmak ve markayı sadece Türkiye değil bütün Dünya’nın bilmesi lazım. Her alanda her yerde olmaya çalışıyoruz. Benim derdim bütün camia olarak Kütahya’yı önce Kütahya içinde kendisine sevdirmek. Değerlerimizi ön plan çıkaralım. Herkes elini taşın altına koyacak. Bilinen tarihiyle 7 bin yıllık çini sanatımız var. Cumhur ittifakının sağladığı imkanlar var, ilimiz için bir şeyler koparma zamanı. El birliği ile ilimiz için elimizden geleni yapalım. Mecliste ben yürürken kim bana selam veriyorsa çini tabağı ve leblebi veriyoruz. Elimizden geldiğince Kütahya’yı tanıtıyoruz. Beni gördükleri zaman akıllarına Kütahya gelmeli. Derdim tasam budur. Kütahya’nın aklına biz geldiğimiz zaman bizim derdimizi çözer, derdimiz için çaba gösterir demek bu bizim için bir gurur.”
Konuşmaların ardından Erbaş ve MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alış ile Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir