Tıp Fakültesinde mezuniyet coşkusu

1864

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesinde mezuniyet coşkusu yaşandı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet törenine; KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi ile birlikte akademisyenler, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı. Açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın yaptı.

“FAKÜLTEMİZ HER GEÇEN GÜN GÜÇLENİYOR”
Mezun öğrencilerin başarılarının kendilerini gururlandırdığını söyleyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Algın, “Fakültemiz her geçen gün güçlenen kadrosu ile hızla gelişiyor. Sevgili öğrencilerimiz 6 yıl önce geldikleri fakültemizden, zorlu bir eğitimin sonunda kendilerine güvenen birer hekim olarak mezun oluyorlar; yaşamlarındaki önemli bir aşamayı başarıyla tamamlıyorlar. Onları bütün kalbimizle kutluyoruz. Bu yıl mezun olan öğrencilerimiz, pandemi nedeniyle, üniversite yaşamlarının son dönemini alışılmadık şartlar altında, pandemi eğitimi de alarak tamamladılar. Bu güç dönemde sergiledikleri uyumu ve tüm zorluklara rağmen ödün vermeden sürdürdükleri çalışma disiplinini büyük takdir ve mutlulukla karşıladığımızı bilmenizi istiyoruz.” dedi.
Öğrenci velilerine seslenen Dekan Algın, “Öğrencilerimizin eğitimlerinde sizlerin maddi ve manevi katkıları, fedakârlıkları için, bizler kadar, eminim çocuklarınız da sizlere minnet duyuyordur. Bugün evlatlarınızın başarılarıyla ne kadar gurur duysanız hakkınızdır.” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ TARİHİN EN KUTSAL MESLEĞİNİ YAPMAYA GÖNDERİYORUZ”
Bugünün hem bir veda hem de bir başlangıç günü olduğunu söyleyen KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Bugün onur, gurur, mutluluk günü. Tıp Fakültemizden 86 genç doktorumuzu daha uğurluyor, ülkemiz ve tüm insanlık için tarihin en kutsal mesleğini yapmaya gönderiyoruz. Üniversiteye ilk ayak bastığınızda duyduğunuz heyecan ve şaşkınlık bugün, özgüveni yüksek bir doktor olarak bir an önce mesleğe başlama arzusuna dönüştü.” ifadelerini kullandı.
Bugün ailelerin de öğrenciler kadar mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade eden Rektör Kavuncu “Anneler, babalar, kardeşler, büyükanne-büyükbabalar sizinle ne kadar gurur duysalar azdır. Sizleri yetiştiren, üzerinize titreyen, nice fedakarlıklarla bugünlere getiren ve bizlere emanet eden yakınlarınız bugün burada ailelerine genç, pırıl pırıl doktorların katılmış olmalarının huzuru ve sevinci içindeler. Öğrencilerimizin içinde ahirete intikal etmiş ebeveynleri ve yakınları olanlar varsa bilsinler ki onlar da bugün bu huzuru hissedecekler. Sizler de bu törenden sonra onları da ziyaret edin, bu güzelliği, iyiliği ve onuru paylaşın.” açıklamalarında bulundu.
Genç meslektaşlarına seslenen Kavuncu sözlerine şöyle devam etti: “Sizler köklerini yüksek değerlerden alan bir medeniyetin mirasçıları, geleceğin yolcularısınız. Bu insanlık tarihi yolculuğunda canlarını feda etmiş nice şehitlerimizin sayesinde bugün vatanımızda, şanlı bayrağımız altında özgürce yaşıyoruz. Dünyanın egemen güçlerinin bir araya geldiği ve Anadolu topraklarının üzerinde kara bulutların estiği bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi esaretten kurtarmış, yönünü aydınlığa çeviren Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Bu Cumhuriyetin sahibi bu aziz millettir, sizler de koruyucu bekçilerisiniz. Unutmayın, ülkemiz üzerinde hain emeller hiç bitmemiştir, bitmeyecektir. 15 Temmuz kalkışma gecesinde aklını satmış hainler ve yaşananlar hepimizin hafızasında tazedir. Yine bugün ülke içinde ve dışında devletimizin bekası, bizlerin huzuru için canları pahasına mücadele veren güvenlik görevlilerimiz, şehitlerimiz vardır. Sizler bu şehitlerimizin manevi hatıralarının sorumluğu içinde görevlerinizi yapacaksınız.”
Bayrak ve flama teslim töreni yapılarak, öğrencilere diplomaları takdim edildi. Büyük bir heyecanla kepler atıldıktan sonra tören son buldu.
Hipokrat Andı’nın yaptırılmasının ardından Dönem Birincisi Dr. Buket Özcan hekimliğe adım atıyor olmanın mutluluğunu yaşadığını ve bir ömür yaşayacağını belirterek, KSBÜ’nün yeni mezun hekimleri olarak yer alacakları görev ve mevkilerde arkadaşlarına başarılar diledi. Dr. Özcan ardından mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir