Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde Barkod Uygulaması başladı

483

Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman ürünlerinin kolay kayıt altına alınması amacıyla projelendirilen barkod uygulaması Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde Türkmen ve Dereçarşamba Orman İşletme Şefliklerinde başladı.
Üretim süreçlerinde birbirini takip eden zincirleme olarak oluşan izleme ve kayıt işlemlerinde daha çabuk, sağlıklı aynı zamanda da daha verimli olacak olan Barkod Uygulaması Türkiye genelinde 6 Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 10 Orman İşletme Müdürlüğünde pilot olarak uygulanmaya başlandı.
Bölge Müdürü Hasan Keskin barkod uygulaması ile ilgili olarak; “Kütahya Orman Bölge Müdürlüğümüz pilot uygulama yapılan Orman Bölge Müdürlükleri içerisinde olmamasına rağmen barkod sisteminin Bölge Müdürlüğümüzce de uygulanması için Orman Genel Müdürlüğümüze yaptığımız talep uygun görülmüştür. Uygun görüş üzerine Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü Türkmen Orman İşletme Şefliğimiz ile Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü Dereçarşamba Orman İşletme Şefliğimizde Barkod Uygulamasına başlanılmıştır. İnşallah Bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olur” ifadelerini kullandı.
Uygulama çerçevesinde Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Arpacı ve İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Mükremin Uçarcı tarafından barkod uygulamasının yapıldığı Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü Dereçarşamba Orman İşletme Şefliği 73 No.lu bakım bölmesinde incelemelerde bulunuldu.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından alanı 43,3 Ha olan bölmenin alınan etasının 1.194 m3 olduğu ve şu ana kadar 118 m3’te barkod uygulaması ile mesaha çalışmalarının tamamlandığı ve üretim çalışmalarının devam ettiği, bölmede üretilen bütün emvallerin mesaha işleminin barkod uygulamasıyla yapılacağı ve önümüzdeki yıllarda Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün genelinde Barkod Uygulamasına geçileceği bildirildi.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir