‘Üç aylar Allah’ın merhametine sığınmak için büyük fırsattır’

698

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Kütahya Şube Başkan vekili Ülfet Balon, üç ayların, yarın başlayacağını bildirdi.
Sendika binasında gazetecilere açıklamada bulunan Balon, Allah’ın rahmetini Müslümanlara bol bol ihsan ettiği belli vakitlerin bulunduğunu ve üç ayların da bu zamanlardan olduğunu söyledi.
“Bu mübarek zamanlar, dünya hayatının meşguliyetleriyle bunalan ruhlarımızı dindirmek, Yüce Allah’ın merhametine sığınmak için büyük fırsatlardır” diyen Balon, şöyle konuştu: “Unutmamak gerekir ki yapılacak duâlar, tövbeler, istiğfarlar, iyilikler, hayır ve hasenâtlar, üzüntü ve sevinçlerin paylaşılması, Rabbimizin katında mükâfatını bulacaktır. Nitekim Kur’ân-ı Kerîm’de: “Rabbinizin bağışına, genişliği göklerle yer arası kadar olan ve Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmış bulunan, cennete koşun” [2] buyurulmaktadır. Zamanımızı bu bilinçle değerlendirirsek, hem Mevlâ’mızın af ve mağfiretine kavuşur hem de ruhlarımızı huzura erdiririz. Bu gecede Rabbimizle, yakınlarımızla ve çevremizle bağlarımızı yeniden gözden geçirmeli, bu vesileyle iyi bir mü‘min olmanın iman-ibadet-ahlâk bütünlüğünü sağlamaktan geçtiğini, bir kez daha hatırlamalıyız. Doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, saygının insânî erdemlere ulaşılabilecek, en üstün değerler olduğunu bilmeliyiz.”
Boğaziçi Üniversitesinde tüm Müslümanlar için yeryüzünün kalbi olan Kıblegâhı Kabe-i Muazzama’ya yapılan hadsiz saldırıyı kınadığını da kaydeden Balon, şöyle devam etti: “Bu bir düşünce özgürlüğü değil açıkça provokasyondur. Hem de çok çirkin bir provokasyon. Bu provokasyonlar ile milletin sinir uçlarına dokunarak `kaos` peşinde koşanlar, ülkeye en büyük ihaneti yapmaktadırlar. Bu ihanetler karşısında susmayan diyanet camiası bundan sonra da sessiz kalmayacaktır“ Dini değerlerimizle fütursuzca dalga geçilmesine bu toplumun izin vermeyeceğini belirtiyoruz. “Dünya ve ülke olarak korona virüs nedeniyle zor günler yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğe birbirimize destek olmaya daha çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde bu ayrıştırıcı, provokatif tavır, ülkesini, halkını seven insanların takınacağı bir tavır değildir. Bu düpedüz hadsizliktir. Gelin bu günlerimizi aile efradımızla birlikte dua ve ibadet ile değerlendirelim. Cemaatle yapılan ibadetlerin daha fazla sevabının olduğunu unutmadan camilere koşalım. Üç aylarımızın ve Regaib kandilimizin bütün İslam alemine, tüm halkımıza ve görevli arkadaşlarımıza barış ve huzur getirmesini diliyorum.”
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir