Kütahya 112 Acil Çağrı Merkezi görevlileri Farkındalık için maske dağıttı

579

Kütahya 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, 11 Şubat 112 Günü nedeniyle koronavirüs salgını için alınan tedbirlere dikkat çekmek için vatandaşlara maske ve broşür dağıttı.
Cumhuriyet Caddesi girişinde stant kuran çağrı merkezi görevlileri, vatandaşlara yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyulmasına farkındalık oluşturmak için maske dağıtımı gerçekleştirdi.
Görevliler, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışmaları hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.
Çağrı merkezi müdürü Tamer Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, farkındalık oluşturmak adına bir çalışma yaptıklarını söyledi:
Çağrı merkezinde 6 paydaş kurum ile birlikte görev yaptıklarını aktaran Yiğit, “Bugün 11 Şubat 11 ve 2’yi birleştirdiğimiz zaman 112 oluyor. Bugünü 112 Acil Çağrı Merkezleri günü olarak kutluyoruz. Bugünün anlamına özel maske yaptırdık ve vatandaşlarımıza dağıtımını yapıyoruz. Malum salgın sebebiyle vaka sayıları ilimizde yeniden yükselişe geçti. Bunun önüne geçmek adına bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Bunun yanı sıra kurumumuzu da tanıtıcı bilgiler veriyoruz. Acil bir durumda sadece 112’yi aramalarının yeterli olduğunu anlatmaya gayret ediyoruz. Kütahya’da özellikle asılsız çağrı oranında yüzde 44.77 civarında bir azalma var. Bu da Türkiye ortalamasının baya altında.” dedi.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir