“Yoncalı Kütahya’nın turizm cenneti”

537

Yoncalı’nın Kütahya’nın, turizm cenneti olarak bilindiğini ifade eden Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Yoncalı’ya önemli hizmetleri kazandırdıklarını belirterek, hizmetlerin devam edeceğini söyledi.
Yoncalı’nın, şifa kaynağı olarak en güzel suların bulunduğu bir mahalle olduğunu ifade eden Başkan Işık, mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerine, mahalleye sahip çıktıkları için teşekkür etti.

YATIRIMCILAR KÜÇÜK PARSELLERDE YATIRIM YAPABİLECEK
“Göreve geldiğimiz günden bu yana mahallede çok ciddi hizmetlerimiz oldu” diyen Başkan Işık, “Turizm alanına giren bölgede imar tadilatı yapıldı. Büyük parsellerin, on dekardan aşağıya olmamak üzere ifraz edildi. Yatırımcılar daha küçük parsellere yatırım yapabilecek. Alt yapı sorunu çözülen mahallede, su yetersizlik problemi giderildi. Mahallemizde kanalizasyon hatları döşendi. Halen bir kısmı devam ediyor. OEDAŞ’ın elektrik hatlarını yer altına aldığı bölgede, işlemler tamamlandıktan sonra üst yapı hizmetlerimiz yapılıyor. Üst yapı tamiratlarımızı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Tavşanlı çevre yolundan Yoncalı Kavşağı projemiz var. Karayolları Genel Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüğümüzden bunların projeleri onaylandı. Yakında ihale süreci tamamlanıp inşaatına başlanacak” dedi.

İMAR PLANI TAMAMLANDI
Mahalledeki park ve bahçelerin bakımlarının yapıldığını ifade eden Başkan Işık, mahalleye bir çeşme kazandırıldığını söyledi. 90 hektarlık imar planı çalışmasının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Alim Işık, mahallede belediyenin diğer çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
2021 yılı ve sonraki yıllar için ihtiyaç olan talepleri, Mahalle Muhtarı Hasan Yılmaz’dan yazılı olarak aldıklarını dile getiren Başkan Işık, sosyal tesis ve muhtarlık binası, Yoncalı Mahallesi Çiftlik Bölgesinin su şebeke hatlarının yenilenmesi, Yoncalı Çiftlik Camisinin duvarlarının yeni perde duvar ile çevre düzenlemesi gibi talepleri aldıklarını söyledi.
Başkan Işık “Çiftlik Bölgesine doğalgazın getirilebilmesi için ilgili firma ile görüşerek, mahalle sakinlerimizin talebini değerlendireceğiz. Mahallemizin, Çiftlik bölgesindeki iki adet ekmek fırının tamir ve bakım talebini aldık. 12 sokak ve caddemizin kilit taşı yapılması talebini iletti muhtarımız. Gençler için halı saha talebini aldık” dedi.
Yoncalı Mahallesini çevre yoluna bağlayan yolun duble yol yapımı ve asfaltlama çalışmalarının tamamlanması ve mahalle girişine kapalı durak gibi diğer talepleri de aldıklarını belirten Başkan Işık, yüz yüze yapılan en son anket çalışmasında, mahalle sakinlerinin yaklaşık 3’te 2’sinin belediye hizmetlerinden memnun olduğunu, 3’te 1’lik bölümünün ise hizmetleri yetersiz bulduğunu açıkladı.
Yonalı Mahallesi Muhtarı Hasan Yılmaz ise konuşmasında Yoncalı Mahallesine yapılan ziyaretten dolayı Başkan Işık ve ekibine teşekkür etti. 2020 yılının sıkıntılı bir yıl olmasına rağmen Kütahya Belediyesinin çok güzel projelere imza attığını belirten Muhtar Yılmaz “2021 yılında da çok güzel projelere ve işlere imza atacağına inanıyoruz. 2021 yılı ülkemize ve Kütahya’mıza hayırlar getirsin” dedi.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir