Kütahyalı sürücüler kışa hazır

540

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğunun başlaması ile denetim yaptı. Denetimlerde otobüs ve ticari araçların kış lastiği taktığı görüldü.
Kentin işlek alanlarından olan Atatürk Bulvarı üzerinde denetim yapan ekipler, otobüs ve ticari araçların lastik diş derinliklerini ellerindeki “kumpas” adı verilen aletle ölçtü.
Uygulamanın şehir içinde valilik kararıyla zorunlu hale getirildiğini belirten Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, şunları kaydetti:
“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tebliğine göre 1 Aralık-1 Nisan arasında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğu bulunuyor. Kütahya Valiliği kararı ve talimatları doğrultusunda şehir içinde de hususi araçlar hariç tüm ticari araçlarda da bu zorunluluk geçerli. Bizler alınan karar doğrultusunda bu denetimleri gerçekleştiriyoruz.”
Denetimde otobüs ve ticari araçların çoğunun kış lastiği taktığı görülürken, kurullara uymayanlara 776 lira para ceza kesileceği ve lastik değiştirene kadar yola devam etmelerine müsaade edilmeyeceği öğrenildi.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir