Kütahya “Geleceğe Nefes” oldu

694

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında Kütahya’da 36 lokasyonda 241 bin 300 adet fidan toprakla buluştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım’da, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kütahya’da da fidanlar toprakla buluştu.
“Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen kampanya kapsamında Kütahya il merkezinde ilk etkinlik Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin’in katılımıyla Kirazpınar mevkisinde gerçekleştirildi.
Sağlık çalışanlarına vefa amacıyla Kirazpınar mevkisinde oluşturulan Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı’na 12 bin adet fidan dikildi.
İl genelinde 36 lokasyonda 241 bin 300 adet fidanın toprakla buluşturulacağını kaydeden Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, 2 bin 841 dekar alanda ağaçlandırma yapılacağını söyledi.
“MİNNETTARIZ”
Sağlık çalışanları adına oluşturulan hatıra ormanına 12 bin fidan dikileceğini belirten Ertekin, “Bugün buradaki buluşma çok anlamlı. Orman zengini Kütahya’mızda fidanlarımızla geleceğe nefes olurken pandemi sürecinde canı pahasına çalışan sağlık çalışanlarımıza da vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemeye çalışacağız. Sağlık çalışanlarımızın fedakârlıkları tıpkı dikilen her fidan gibi kalıcı hâle gelecek. Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, özverili çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.
“SALGINI VATANDAŞLARIMIZIN DESTEĞİYLE DURDURABİLİRİZ”
Koronavirüs salgınıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ertekin, “Salgını durdurmak için tüm kurumlarımızla iş birliği içerisinde gece gündüz demeden çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan bu süreçte tedbirlere uyarak bize destek olmalarını rica ediyorum. Birlikte mücadele edersek bu salgını kısa sürede atlatacağız” dedi.

241 BİN 300 ADET FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU
Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ise; İl merkezimizde ve tüm ilçelerimizde Sayın Valimizin Koordinasyonunda Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü olarak hazırlıkları tamamlanan 36 adet lokasyonda 241 bin 300 adet fidanı, 7’den 77’ye tüm hemşerilerimizin katılımları ile toprakla buluşturuyoruz” diyen Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin de “Bu etkinlik sonunda Kütahya’mızda 2.841 dekar alanda ağaçlandırma çalışmasını yapmış olacağız. Pandemi sürecinde çok ama çok büyük fedakarlıklarla görev yaparak dünyaya örnek olan Sağlık Kahramanlarımız adına; Kirazpınar mevkisinde 220 dekarlık bu alanda fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. İlimizde görev yapan 7.379 sağlık personelimiz adına 3.500 adet karaçam, 3.500 adet sedir, 5.000 adet lavanta olmak üzere toplam 12.000 adet fidanı dikerek ‘’Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı’’nı oluşturmuş olacağız. Bu gün burada dikeceğimiz fidanlarla Kütahya’mıza, ülkemize ve dünyamıza nefes olacağız.” dedi.
KÜMAŞ, 20 BİN 500 FİDANLA DESTEK OLDU

Geleceğe Nefes kampanyası kapsamında düzenlenen fidan dikme etkinliğinin ikinci adresi Kümaş Manyezit A.Ş. fidan dikim sahası oldu.
Kümaş Genel Müdürü Levent Sipahi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Kümaş fidan dikim sahası ile Ayvalı maden sahasında toplam 20 bin 500 adet fidan toprakla buluşturuldu.
Törende konuşma yapan Kümaş Genel Müdürü Levent Sipahi şunları söyledi: “Kümaş ailesi olarak geçen yıl Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin Geleceğe Nefes sloganıyla yurt genelindeki 2 bin 23 lokasyonda 11 milyon fidanı toprakla buluşturma hedefine, 500 çalışanımızla 5 bin fidan dikerek katkı sağlamıştık. Bu yıl da kampanyaya hem fabrikamız hem de maden sahamızda diktiğimiz fidanlarla destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Özellikle bu yıl yaşadığımız pandemi koşulları tüm dünyada doğayı korumanın önemini bir kez daha ortaya koydu. Madencilik faaliyetlerimizde toprağın yapısını korumak önceliğimiz. Ülkemize manyezit gibi büyük bir zenginliği kazandırırken, aynı zamanda doğaya duyduğumuz saygıdan ödün vermeden, gelecek nesillere nefes alabilecekleri daha yeşil bir dünya bırakmayı hedefliyoruz.”
Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, desteklerinden dolayı Kümaş ailesine teşekkür etti.
Fidan dikim etkinliklerine; Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, STK Temsilcileri, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir