“Salgına dur demeliyiz”

565

Vali Çelik, “Ciddi bir vaka artışıyla karşı karşıyayız. Toplumun her bir ferdinden destek ve fedakârlık bekliyorum. STK’larımız, kamu görevlilerimiz ve vatandaşlarımızla hep birlikte salgına dur demeliyiz” dedi.
Kentteki çeşitli kurumlara iade-i ziyarette bulunan Vali Ali Çelik, Kütahya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artış yaşandığını belirterek uyarılarda bulundu.

“ÇANAKKALE’DEKİ BİRLİK VE BERABERLİK RUHUNA İHTİYACIMIZ VAR”
Salgınla mücadelede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Vali Ali Çelik, devletin tüm imkânlarının seferber edildiğini belirterek başarının topyekûn mücadeleyle geleceğini söyledi.
“Çanakkale’deki birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmeliyiz” diyen Vali Çelik, “Ciddi bir vaka artışıyla karşı karşıyayız. Tüm birimlerimiz ve personelimiz, salgını durdurmak için sahada büyük bir özveriyle çalışıyor. Hepsine minnettarız. Gün fedakârlık günü. Toplumun her bir ferdinden destek ve fedakârlık bekliyorum. STK’larımız, kamu görevlilerimiz ve vatandaşlarımızla hep birlikte salgına dur demeliyiz” dedi.

“KASIM – ARALIK AYLARINA DİKKAT!”
Havaların soğumasıyla birlikte kritik sürece girildiğinin altını çizen Vali Çelik, “Hareketliliği azaltalım, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayalım ve lütfen misafirliklere ara verelim. Her bir vatandaşımız bu kritik süreçte tedbirleri içselleştirmeli. Benim sizlerden talebim; ailelerinizi, çevrenizi, üyelerinizi ve ulaşabildiğiniz herkesi tedbirlere uyum noktasında nezaket ve sorumluluk içerisinde bilgilendirmeniz” diye konuştu.

“300 EKİP VE BİN 400 PERSONELİMİZLE SAHADAYIZ”
Koronavirüs salgınıyla mücadelede il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında da konuşan Vali Ali Çelik, Kütahya Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) çalışmaları kapsamında 300 ekip ve bin 400 personelin sahada görev aldığını söyledi.

“KOMŞU ZİYARETLERİNİ SONLANDIRMALIYIZ”
Alınan ve takibi yapılan tüm tedbirlere rağmen Kütahya’nın Ekim ayında en yüksek vaka sayısına ulaştığını kaydeden Vali Çelik, “Vakalarımızın yüzde 60’ını kadınlar oluşturuyor. Genç vatandaş sayımızda arzu etmediğimiz bir yükseliş içerisine girdik. Kasım ayıyla birlikte risk daha da arttı. Toplu etkinliklerden, misafirliklerden uzak durmalı, hareketliliği azaltmalı, hane halkı dışında kimseyle temas etmemeliyiz. Sizlerin aracılığıyla vatandaşlarımıza bir kez daha hatırlatmak istiyorum; maske, mesafe ve temizlik olmazsa olmazımız. Bu ay tedbirleri asla hafife almamalı, ciddiyetin farkına varmalıyız” diye konuştu.

“EN KÜÇÜK BİR İHMAL SÜRECİ SEKTEYE UĞRATIR ”
Sürecin kontrolden çıktığı takdirde sağlık sorunlarının yanı sıra ciddi ekonomik sonuçlarla karşı karşıya kalınacağına dikkat çeken Vali Çelik, “Bu süreçte vatan ve millet sevgimizi tedbirlere riayet ederek göstermeliyiz. Vatandaşlarımız, en küçük bir ihmalde ilimizde kararlılıkla yürüttüğümüz mücadeleyi sekteye uğratacağını ve istenmeyen tabloyu yaşamamıza sebep olacağının bilincinde olmalı. Toplumun her bir ferdi bu mücadelede sorumlu. Hayat tamamen durma noktasına gelmeden evvel tedbirlere uyum göstermeli, kuralları büyük bir ciddiyet içerisinde uygulamalıyız” dedi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir