Belediye Meclisi 2. Dönem 8. Olağan Meclis Toplantısı

675

Kütahya Belediye Meclisi, 2. Dönem 8. Olağan Meclis toplantısı, Belediye Hizmet Binası Meclis Salonunda, Belediye Başkanı Alim Işık Başkanlığında gerçekleşti.
Belediye Meclisi, 2. Dönem 8. Olağan Meclis toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı Alim Işık, “Toplantı öncesi merkez üssü İzmir Seferihisar olan İzmir ilimiz ve komşu illerimizde ciddi anlamda hissedilmek kaydıyla yaşanmış olan deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Yaşanılan deprem bir kez daha gösterdi ki yerel yönetimler eğer görevlerini doğru yaparlarsa, yapılacak olan binalar mevzuat hükümlerine uygun yapılır ve gerekli denetimler zamanında yerine getirilirse en az kayıpla bu tarz kayıpları atlatmak mümkün. Ama ilgililer görevleri zamanında ve doğru bir şekilde yapmazlarsa beklenmedik bir anda çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olacak yükümlülükleri de zaman zaman yaşayabiliyoruz. Şehrimizde ikinci derecede deprem kuşağı olan bir il. Mutlaka kentsel dönüşüm, yerinde yenileme ve 2000 yılı öncesi deprem yönetmeliği şartlarını taşımayan eski binaların hızla yenilenme zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bu konuda hepimizin üzerine düşün sorumluluklar olduğunu düşünüyorum” dedi.
Toplantıda; 2021 Mali yılı performans programı konusu, 2021 mali yılı ve takip eden iki yıla ait belediye bütçesi konusu, 2021 yılı gelir ve vergi- harç tarifesi konusu, Belediye Meclisinin 07.10.2020 tarih ve 296 sayılı kararıyla Araştırma, Geliştirme ve Tanıtım Komisyonuna havale edilen Belediye Meclisinin 20.04.2020 tarih ve 152 sayılı kararıyla kabul edilen T.C. Kütahya Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Görev, Yetki, Sorumluluk ve Çalışma Yönetmeliğinin iptal edilerek, yeniden hazırlanan T.C. Kütahya Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Görev, Yetki, Sorumluluk ve Çalışma Yönetmelik taslağı konusu, Belediye Meclisinin 07.10.2020 tarih ve 295 sayılı kararıyla Araştırma, Geliştirme ve Tanıtım Komisyonuna havale edilen Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev, Yetki, Sorumluluk ve Çalışma Yönetmeliği taslağı konusu, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin (p) fıkrasına göre Guatemala’nın Mixco Belediyesi ile kardeş kent olunması, karşılıklı iş birliği yapılması ve protokol imzalanması için Belediye Başkanı Alim Işık’a yetki verilmesi konusu, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin (p) fıkrasına göre Makedonya Cumhuriyeti Gostivar Belediyesi ile kardeş kent olunması, karşılıklı iş birliği yapılması ve protokol imzalanması için Belediye Başkanı Alim Işık’a yetki verilmesi konusu, 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında yer alan dere yataklarına ilişkin riskli alanlarda uygulama konuları görüşüldü.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir