Sosyal medya sayfasının üyeleri Sri Lanka’da su kuyusu açtırdı

502

Kütahya’da bir sosyal medya sayfası, üyelerinin destekleriyle Kardeşeli Derneği aracılığıyla, Sri Lanka’nın bir köyünde kentin fatihi olarak bilinen Hezar Dinari ismiyle içme suyu kuyusu açtırdı.

GERMİYAN ŞEHRİ ÖNCÜ OLDU TAKİPÇİLER DESTEK VERDİ
Instagram’da ‘Germiyan Şehri Kütahya’ ismiyle Kütahya’nın tarihi, kültürel ve turistik değerlerini ön plana çıkaran fotoğraflar çekip yayınlayan sosyal medya sayfası, içme suyu sıkıntısı çeken Sri Lanka için çalışma başlattı.
Instagram hesabı yöneticisi Hakan Özkul, yaptığı açıklamada, iki yıl önce Kütahya’yı tanıtmak ve kentin güzelliklerini ön plana çıkarmak amacıyla ‘Germiyan Şehri Kütahya’ adıyla hesap açtığını söyledi.
Kısa sürede yaklaşık 15 bin takipçiye ulaşan Instagram hesabıyla tanıtımın yanı sıra takipçileriyle birlikte sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirdiklerini dile getiren Özkul, şunları kaydetti:
“Sri Lanka’da yoğun bir şekilde su ihtiyacı olduğunu ve oradaki halkın bu konuda gerçekten mustarip olduğunu okuduk, duyduk. Bizim de bu konuda çorbada tuzumuz olsun diye orada bir su kuyusu açtırmak istedik. Bu konuyu araştırdık ve aracı dernekle iletişime geçerek, yaklaşık 5 bin lira maliyetle bir içme suyu kuyusu açtırdık. Bu sadece bizim istememizle olmadı, takipçilerimizin destek ve yardımlarıyla oldu.”

KÜTAHYA FATİHİNİN İSMİ SU KUYUSUNA VERİLDİ
Açtırdıkları kuyunun isminin de Kütahya’ya yakışır bir isim olmasına dikkat ettiklerini de aktaran Özkul, “Su kuyusuna şehrimizin fatihi Hezar Dinari ismini verdik. Hezar Dinari bizim için gerçekten çok kıymetlidir. Kütahya’yı Türk ve İslam topraklarına katan kişidir. Kütahya’yı fetheden Anadolu Selçuklu komutanıdır. Amacımız, bu konuda duyarlılığı ve bilinirliliği artırmaktı. İnşallah bu isim Sri Lanka’daki içme suyu kuyusunda yaşayacak.” ifadelerini kullandı.
Özkul, destek verilmesi halinde, Kütahya’nın birçok değerinin isimlerinin verileceği su kuyularını açtırmaya devam etmek istediklerini de sözlerine ekledi.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir