Vali Çelik; ‘Alınan tedbirlere seferberlik ruhu ile uyalım’

609

Kütahya’da, İçişleri Bakanlığı genelgesine göre yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yapılan denetimlere katılan Vali Çelik, koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlere herkesin seferberlik ruhu ile uyması gerektiğini belirtti.
Kentte, özellikle halkın kalabalık olduğu bölgelerdeki iş yerleri ile pazar yerleri denetlendi.
Denetimlere katılarak Menderes, Cumhuriyet ve Balıklı Caddelerindeki işyerlerini ziyaret eden Vali Ali Çelik, esnaf ve vatandaşlara maske kullanımı konusunda hatırlatmalarda bulundu.
Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, virüsle mücadelede herkesin bir süre daha kurallara uyması gerektiğini söyledi.
Mücadelede en etkili silahın maske, mesafe ve temizlik olduğunu da hatırlatan Çelik, şunları kaydetti: “Bizim herkesten en büyük ricamız bu hep beraber seferberlik ruhu ile bu kurallara uyalım. Kış şartları geldiği zaman sağlık sorunları baş göstermeye başlayacaktır. Grip ve üst solumun enfeksiyonları gabi hastalıklar çıktığında bu durum pandeminin yayılımını hızlandırabilir. Biz bu yayılımın hızlanmaması için bu sürece daha iyi girmemiz gerekiyor. Bazen hayatın akışı içerisinde yorulduğumuzu hissediyoruz ama bu tedbirlerden vazgeçmemizi gerektirmiyor. Elimizden geldiğince aldığımız tedbirleri iki hatta üç katına çıkaralım. Biraz daha haraketliliği azaltalım sohbet ederken mesafemizi koruyalım.”
Koronavirüsle mücadele ekiplerinin alınan tedbirleri hatırlatmak adına sürekli sahada olduklarını da kaydeden Çelik, bu hatırlatmaların herksin birbirine sıklıkla tekrar etmesi gerektiğini de vurguladı.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir