Mütercimler’e Büyük Tepki

639

Kütahya İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği (KİHMED) Başkanı Mustafa Önsay ve Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik sözleri dolayısıyla, Erol Mütercimler hakkında gerekli yasal süreci başlattıklarını bildirdi.

“SON DERECE ÇİRKİN VE HADDİ AŞAN BU AÇIKLAMASINDAN DOLAYI EROL MÜTERCİMLER’İ KINIYORUM”
Kocaçoban, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, imam hatiplileri cinsi sapıklık, ahlaksızlık ve sahtekarlık ile suçlayan Erol Mütercimler’in derhal İmam Hatip Lisesi mezunlarından özür dilemesi gerektiğini söyledi.
Mütercimler’in İmam Hatip Lisesi mezunlarını hedef alan açıklamasına tepki gösteren Kocaçoban, şunları kaydetti: “Bireysel ve toplumsal olarak toplumda meydana gelen yozlaşmayı İmam Hatip Lisesi Mezunları’na indirgeyerek tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarını “Bu okullardan mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız” sözleri ile nitelemek binlerce mezunu bulunan bir topluluğu haksız yere itham etmek demektir. Son derece çirkin ve haddi aşan bu açıklamasından dolayı Erol Mütercimler’i kınıyorum. Her toplulukta gayri ahlaki özellikler gösteren insanlar olabiliyor. Birisinin yaptığı yanlış nedeni ile bütün bir topluluğu suçlamak o topluluğa karşı bir linç girişimidir. Tüm İmam Hatip Lisesi mezunları “ahlaksızdır, sapıktır” tüm dindarlar din istismarcısıdır” gibi toptan insanları suçlamanın ne mantıki, ne de vicdani yanı vardır. Mütercimler’in yaklaşımı suç işleyen her hangi birisi nedeni ile o kişinin mensup olduğu tüm bir şehir halkını o suç ile suçlamakla aynı şeydir. Bunun ne hukukla ne vicdanla ne sosyoloji ile ne psikoloji ile açıklanabilir bir yanı yoktur. Akıldan izandan uzak bir açıklamadır.”
Toplumumuzda büyük bir kültürel yozlaşma ve ahlaki çöküntü olduğunu da belirten Kocaçoban, “İstatistiki olarak değerlendirildiğinde belki de ülkemizde en az suç işleyen kesim İmam Hatip Lisesi mezunlarıdır. Ancak medya ve belirli kesim az sayıda da olsa İmam Hatip Lisesi mezunu ya da dindar kesimden birisinin suç işlemesini özellikle gündemde tutarak hatta bu suçu tüm İmam Hatip mezunları da işliyor gibi gösterme gayretine girerek tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarını suçlaya bilmektedir. Yapılan ahlaksızlık veya işlenen suç kim yaparsa yapsın yanlıştır. Biri yaparsa doğru diğeri yaparsa yanlış olmaz. Böyle bir yaklaşım ve bakış açısı son derece sakıncalı ve yanlıştır. Ülke olarak bu bakış açısını değiştirmeliyiz.” diye konuştu.
Kocaçoban ayrıca gerekli hukuki süreci başlatacaklarını da belirterek Mütercimler hakkında tüm İmam Hatip Lisesi Mezunlarını cinsi sapıklık, ahlaksızlık ve sahtekarlıkla itham etmesinden dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

“İMAM HATİPLERİN BU ÜLKE TOPRAKLARININ MAYASIDIR”
KİHMED olarak Mütercimler’i kınadıklarını ifade eden Önsay, “Bir televizyon kanalında imam hatiplilere hakaret ve iftira atan Erol Mütercimler hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “hakaret yoluyla halkın bir kesimini aşağılama” fiillerinden suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu haddi aşan davranışından dolayı kamu davası açılmasını talep ediyoruz. Katıldığı programda Erol Mütercimler, imam hatip mezunlarına alenen hakarette bulunarak aşağılamıştır. Suçun basın-yayın yoluyla işlenmesi, televizyonun youtube kanalı üzerinden videoya hala ulaşılabiliyor olması ise üzüntümüzü arttırmıştır. İmam hatip camiası; bugün 1 milyon 400 bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir. 69 yıldır eğitim hayatına devam eden imam hatip okulları ülkemiz, milletimiz ve medeniyetimiz için çok değerli, alimler, doktorlar, mühendisler, edebiyatçılar, siyasetçiler ve devlet adamları yetiştirmiştir. Bu isimler dün olduğu gibi bugün de ülkenin dört bir yanında hizmet vermektedir.
Bugün, çocuğunun hem dini ilimler hem de fen bilimleri eğitimi alması, günün gerektirdiği becerilerle donanması için ailelerin ve gençlerimizin tercihi imam hatip liseleri olmaktadır. Son yıllarda program çeşitliliğine giden okullarımız öğrenciler için cazibe merkezi olmuştur” diye konuştu.
Mütercimler’in hakkında kamu davasının da açılmasını isteyen Önsay, “İmam hatiplilere yöneltilen iftiralar ve mesnetsiz iddialar, aşağılayıcı-küçük düşürücü ifadeler, sadece bu camiayı değil Türkiye’yi, 83 milyonluk ülkemizi, birliğimizi ve dirliğimizi hedef almaktadır. Ayrışma ve kamplaşmayı körükleyenler bilmelidirler ki, bu davranış ülkemize yönelik kötü emel sahiplerinin değirmenine su taşımaktadır. İşte bu gerekçe ile camiamıza yönelik iğrenç, aşağılık ithamlarda bulunan Mütercimler hakkında kamu davası açılmasını ve bu iftiralarının yanına kar kalmamasını istiyoruz. Suç duyurumuzun gereğinin yapılacağına; ülkemizi, milletimizi, çocuklarımızı, bugünlerimizi ve yarınlarımızı hedefleyen bu tür davranışların cezasız kalmayacağına inanıyoruz. Biz biliyoruz ki, adalet yerini bulacak ve bir daha kimse imam ülkemizin güzide okulların olan imam hatiplerden mezun olanlar hakkında böyle pervasız davranışlara cüret edemeyecektir. Okullarımızdan mezun olmanın haklı gururunu taşıyan; imam hatiplerin bu toprakların mayası, harcı, irfanı olduğuna inanan, işadamı, bürokrat, siyasetçi, akademisyen, esnaf kısacası herkesi Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir