2020 Kütahya yılı olsun

3725

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Başkanı Ferhan Yıldırım, 2019 yılı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Kütahya için hep birlikte çalışılması gerektiğine vurgu yaparak, 2020 yılının Kütahya yılı olmasını istediklerini bildirdi. MHP Milletvekili Ahmet Erbaş ve Belediye Başkanı Alim Işık da Kütahya için yaptıkları çalışmalarından bazılarını anlattı.

“KÜTAHYA CUMHUR İTTİFAKININ EN GÜZELTEMSİL EDİLDİĞİ ŞEHİRLERDEN BİRİ”
MHP Kütahya Teşkilatları, 2019 yılı değerlendirme toplantısını MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Belediye Başkanı Alim Işık, teşkilat başkanları, yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, Ülkü Ocakları Başkan ve teşkilat mensuplarının katılımıyla kentteki bir otelde gerçekleştirdi.
Toplantı sonrası bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Ferhan Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi il teşkilatlarının 31 Mart yerel seçimlerinde başarı ile çıktığını, 2019 yılının MHP adına başarılı bir yıl olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “MHP olarak 50 yıllık tarihimizde bir ilk olarak merkez belediye başkanlığını kazandık. Milletvekilimiz seçildiği günden itibaren özellikle bir şey için çalışmaktadır. Kütahya‘nın tanıtımı için üstün bir gayret içinde. Aynı şekilde belediye başkanımız da Kütahya’nın genç nüfusu canlandırmak için çalışıyor. Kütahya Cumhur ittifakının en güzel temsil edildiği şehirlerden biri haline geldi. Gerek AK Parti Milletvekilleri Kütahya’nın meclisini temsil ediyor aynı şekilde baktığımızda Milliyetçi Hareket Partisi belediyemizi temsil ediyor. Onlar da çalışmalarına güzel bir şekilde devam ediyor. Bundan sonra hep birlik olalım, Kütahya’nın 2020 yılının en güzel şehri olmasını sağlayalım. İşsizlik sorununu beraber çözelim. Termal turizmi beraber yükseltelim. 2020 yılı Kütahya’nın yılı olsun.”

“KÜTAHYA’YI TÜRKİYE’YE, DÜNYAYA TANITMAMIZ LAZIM”
Yıldırım’dan sonra konuşan MHP Milletvekili Ahmet Erbaş da, Kütahya’nın tanıtımı için başlattıkları “Kütahya Seni Bekliyor” kampanyası ile kenti Türkiye’ye çapında çalışmaya gayret gösterdiklerini belirterek şunları kaydetti:
“Bizler Kütahya’yı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil ediyoruz ve Kütahya’nın dertlerini, sorunlarını orada dile getiriyoruz. Şehrimizin sorunlarından olan tanıtımı noktasında gayret gösteriyoruz. Bu sene “Kütahya seni bekliyor” kampanyası başlattık. Yaklaşık 25 milyon insana ulaştık. İlk defa turizm açısından Kütahya bu kadar ön plana çıktı. Kütahya’mızın tarihini, termalini, turizmini ve diğer bütün değerlerini ön plana çıkararak dünyaya tanıtmak istiyoruz. Aizona’yı dünyaya duyurmamız lazım. Bu da bizim en büyük hedefimiz ve dünya miras listesine girmesi lazım. Kütahya seni bekliyor kampanyasında birlik olduğumuz gibi bu kampanyamızda da birlik olmamız lazım. İki yıldır plan bütçe görüşmeleri sırasında Kütahya’daki bütün ilçelerin başkanlarına mektup yazıyorum ve onların sorunlarını da dikkate alıp onların sorunlarınızda dile getirmeye çalışıyoruz. THY ilk defa kendi sitesinde Kütahya için kendi dergisinde sayfa ayırdı bunlar güzel gelişmeler. Bizim buradaki en büyük sorunumuz genç nüfusumuzdu onları Kütahya da tutamıyorduk şuan bu sorunu en aza indirdik.”

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TEK TEK HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Belediye Başkanı Alim Işık ise, göreve geldiği andan itibaren Kütahya için çalışmaya başladıklarını ve seçim döneminde söz verdiği 130 projeden yaklaşık 30’unu 9 ay gibi bir süre içinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Kütahya’ya olan sözlerini tek tek yerine getirmeye devam edeceklerini aktaran Işık, “Kütahya’da büyük sorun olarak görülen üç konu vardı. 1453 konutları bunlardan birisiydi. Şimdi kentsel dönüşüm kapsamında Vefa ve diğer mahallelerimizin sakinleri ile yaptığımız toplantılarla vatandaşlarımız yapılan kura çekilişleri ile 1453 konutlarında ev sahibi oldular, bundan sonra da bu konuda çalışmalarımız devam edecek. Diğer bir konu belediyemizin yaklaşık 630 milyon liralık borcuydu. Biz bu borcu da aylık yaklaşık 20 milyon lira olmak üzere ödemeye başladık. Bu konudaki sıkıntıyı da çözüyoruz. Bir diğer konu ise Belediye Kütahyaspor’umuz konusuydu. Biz Temmuz ayında kulübü devraldığımız bir formamız veya bir topumuz dahi yoktu. Şimdi kulübümüz kendi kategorisinde namağlup 4 takımdan birisi durumunda. Bu sene inşallah şampiyon olacağız. Ve Belediye Kütahyaspor’umuzu 5 yılın sonunda 1’inci lige çıkaracağız. Yaptığımız diğer bir çalışmamız ise kentimizin nüfusunu gençleştirmek adına ikamet kart projemiz. Bu proje ile üniversite öğrencilerimizin ikametlerini Kütahya’ya aldırarak buna katkı sunmalarını sağlıyoruz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir