Güçlü Kütahya güçlü basınla olur

1089

Kütahya’nın önde gelen işadamlarından ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nafi Güral, Kütahya yerel basınıyla bir araya geldi. Güral, her zaman yerel basını desteklediğini belirterek ‘Yerel basın ne kadar güçlü olursa Kütahya daha da güçlü olur’ dedi.

“HERKES YEREL BASINA SAHİP ÇIKMALI”
Güral, Kütahya’da yayın yapan yerel gazete imtiyaz sahipleri ve çalışanlarını Kütahya Eskişehir yolu üzerinde bulunan fabrikasının idare binasında ağırladı.
Güral, burada yaptığı konuşmada yerel basının öneminden söz ederek şunları söyledi: Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2012’de yerel basının desteklenmesi lazım geldiğini açıkladık. “Kütahya, medyasına sahip çıkmalı” demişiz. Gazetelerde; “KUTSO Meclis Başkanı Yerel basını masaya yatırdı”, “Daha gelişmiş ve büyümüş bir Kütahya için yerel basına destek verelim” , “Yerel basın için tam destek” ifadelerimiz yer almış. Daha sonra 2016’da yerel basın desteklenmeli diye tekrarladık. Biz görevimizi yaptık ancak bizim göreviniz bu kadarla kalmamalı, daha doğrusu sadece biz bu görevin sahibi olmamalıyız. Bizimle birlikte başka firmaların da buna sahip çıkmaları lazım. Halkın da basından beklentileri var. Kurumlar da biz basından ne bekliyoruz, basına nasıl destek olabiliriz diye değerlendirilmesi lazım.”

“DAHA GÜÇLÜ BİR YEREL BASIN İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Yerel gazetecileri ağırlayan Güral’a teşekkür eden Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam da, yerel basının son yıllarda birlik içinde hareket ettiğini, bunun da toplumda güçlü bir yerel medya algısı oluşturduğunu belirtti.
Yerel basının artan maliyetlerden dolayı zor zamanlar geçirdiğini, ancak yapılacak maddi ve manevi desteklerle bu sürecin daha kolay geçileceğine dikkat çeken Sağlam, “NG Kütahya Porselen ve şahsınız Nafi Güral olarak Kütahya’ya sağladığınız destek çerçevesinde bizlere yaptığınız destek de unutulmaz seviyede. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Kütahya basınımızı daha güçlü hale getirmek için cemiyet olarak da çalışmalarımız devam ediyor. Birlikten güç doğar düsturu ile Kütahya’mıza hizmet etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir