Öğrencilerden üretime Büyük katkı

930

Kütahya Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hem eğitimlerini sürdürüyor hem de yemek üretimi yaparak öğrendiklerini pekiştirip ekonomiye katkı sağlıyor.
Bazı okul ve kamu kurumların yemek ihtiyacı için günlük 2 bin 500 kişilik öğün yemeğin üretildiği okul, 2019 yılının ilk 10 ayında yaklaşık 3 milyon liralık ciroya ulaştı.
Lisede öğrenim gören öğrenciler, ulusal ve uluslararası yarışmalara da katılıp derece elde ederken öğrendikleri sayesinde mezuniyetten sonra rahatça iş bulabilecek olmanın mutluluğunu da yaşıyor.
Okul Müdürü Hakan Gölpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde mesleki faaliyetlerini üretime yönelik geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.
Yapmış oldukları üretim ve hizmet geliri ile 2019’un 10 ayında en fazla üretim ve hizmet geliri sağlayan 20 mesleki ve teknik Anadolu Lisesi içinde yer aldıklarını dile getiren Gölpınar, şunları söyledi:
“Turizm alanlı bir liseyiz biz. Şu anda 330 öğrencimiz var. Biz 10’uncu sınıftan itibaren çocuklarımızı uygulama oteline başlıyoruz. Yiyecek içecek hizmetleri alanı ve konaklama hizmetleri alanı var. Aynı zamanda burada otelcilik de yapıyoruz. 90 yataklı bir otelimiz de var. Dışarıdan gelen vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Şu anda Kütahya merkezde ve bazı ilçelerde, bazı okul ve kamu kurumlarına günlük 2 bin 500 öğün yemek üretiyoruz ve dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız çalışmalarla, 2019’un 10 ayında en fazla üretim ve hizmet geliri sağlayan 20 mesleki ve teknik Anadolu Lisesi içinde yer aldık. Sevinçliyiz, gururluyuz. Güzel bir ortam sağladık. Öğrencilerimiz de gayet memnun. Dahası velilerimiz, öğrencilerin gidişatından çok memnunlar. Öğrencilerimiz hem üretiyorlar, üretirken de aynı zamanda kazanıyorlar. Üretimden doğan bir hazzı da yaşamış oluyorlar.”
Öğrencilere okulda öğrettiklerini uygulama otelinde pekiştirmelerini sağladıklarını ifade eden okulun yiyecek içecek alan şefi Gülden Doğru ise şunları kaydetti:
Uygulama otelimizde yapılan çalışmalarda öğrencilerimiz birebir görev almaktalar, kendilerini geliştirmekteler. Bu da onların mesleki tecrübe edinmelerine destek oluyor. Öğrencilerimiz bu çalışmaların meyvelerini ilerleyen yıllarda mesleki anlamda alacaklarını düşünüyorum.”
Okulun 12’inci sınıf öğrencisi Bahar Kara, okulunu ve yaptığı işi çok sevdiğini anlatırken öğrencilerden İlhan Erdem ve Muhammet Güler de ileride bu alanda kendilerini yetiştirip mesleklerinin en iyileri olmayı hedeflediklerini ifade ettiler.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir