DPÜ’de Bayrak Yürüyüşü

799

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri Barış Pınarı Harekatında görev alan askerlerimize destek olmak amacıyla Evliya Çelebi Yerleşkesinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı olarak etkinlik gösteren Türk Dünyası Araştırma Topluluğunun düzenlediği Bayrak Yürüyüşü etkinliğinde, öğrenciler Evliya Çelebi Yerleşkesindeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde bir araya geldi.
Büyük bir Türk bayrağının ardında yürüyen onlarca öğrencinin katılımıyla başlayan yürüyüş amfitiyatroda son buldu. Türk Dünyası Araştırma Topluluğu öğrencileri burada bir basın açıklaması yaptılar.
Basın açıklaması öncesinde Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Atilla Batur da amfitiyatroya gelerek öğrencileri düzenledikleri etkinlikten dolayı kutladı.
Açıklamasında “Bu bayrağa gönül vermiş değerli vatan evlatları, sınır ötesinde kahramanca mücadele veren şerefli Türk Ordusuna destek vermek için toplanmış bulunmaktayız. Bugünden sonra siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak, milli ve manevi değerlerimiz üzerinde birleşme vaktidir” ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın ardından konuşan Prof. Dr. Kâzım Uysal, öğrencilerin bu etkinliği düzenlemesini önemli bulduğunu ifade ederek, “Vatan ve millet bilinciyle gerçekleştirdiğiniz bu duyarlı davranışınızdan dolayı sizleri kutluyorum” dedi.
Tüm katılımcıların asker selamı verdiği etkinlik, önce İstiklal Marşımızın ardından da İİBF mescidinde Fetih Suresi’nin okunması ile son buldu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir