KSBÜ’de Uyuşturucu ile mücadele konferansı

686

İç İşleri Bakanlığı Kaçakçılık Hareket ve Bilgi Toplama Daire Başkanı Ömer Ulu’nun katımlıyla KSBÜ Tıp Fak. Konferans Salonunda gerçekleşen “Uyuşturucu ile Mücadele Konferansı”na yoğun ilgi vardı. Etkinliğe Kütahya’nın protokolü de katılım sağladı.
Açılış konuşmasını KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptı. Rektör Kavuncu “Uyuşturucu ile Mücadele Konferansı” hakkında şunları söyledi: “Ankara’da bulunduğum dönemde 2 yıl süreyle Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu (UMK) Başkanlığı görevini yürüttüm. O dönem direk Başbakanımıza bağlı olarak çalışan; işi bütün boyutları ile çok yönlü olarak ele alan ve değerlendiren bir gruptaydık. Çok mesafeler kat ettik. Zamanında Ömer Bey ile çok yönlü çalışmalar yaptık. Hatta kendisinin bilgileri ülkemizin bu alanda politikalarına yön verdi. Ömer Bey çok önemli bilgileri ile bugün bizleri aydınlatacak. Kendisine tekrar Üniversitemize hoş geldiniz diyorum.”
“UYUŞTURUCU TÜRKİYE’YE
YÖNELMİŞ EN ÖNEMLİ TEHDİTTİR”
Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun açılış konuşması sonrası Kaçakçılık Hareket ve Bilgi Toplama Daire Başkanı Ömer Ulu yaptığı sunumda, uyuşturucunun son zamanlarda Türkiye’ye yönelmiş en önemli tehdit olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: “Çağımızın sinsi hastalığı olan uyuşturucu, toplum psikolojimize, milli ekonomimize büyük zararlar vermekte. Ülkemizin gelişmesinin önünde bir tehdit olarak durmaktadır.”
BONZAİ ÇİN VE AB
ÜLKELERİNDEN GELİYOR
Ulu konuşmasının devamında ülkemizin gelişmesine engel olan uyuşturucu çeşitlerini kategorize ederek, hangi ülkelerden geldiklerini gösterdi. Türkiye’nin başına en çok bela olan Sentetik Kannabioid, halk diliyle “Bonzai”nin Çin ve AB ülkelerinden geldiğini ifade etti. Kaçakçılık Hareket ve Bilgi Toplama Daire Başkanı uyuşturucuya karşı en iyi koruma yönteminin polisiye tedbirler ile değil, erdemli insanlar yetiştirmekle olduğunu söyleyerek, burada ailenin öneminden de bahsetti. Ömer Ulu’ya göre, “Uyuşturucu ruh ve beden dengesini kuramamış toplumların sapmalarından birisidir.”
Konferansın sonunda KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, verdiği bilgilerden dolayı Kaçakçılık Hareket ve Bilgi Toplama Daire Başkanı Ömer Ulu’yu tebrik ederek, hediye takdim etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir