Bu banka ihtiyaç sahiplerine

974

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca üniversite öğrencilerinin giysi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacı ile kurulan ‘GiysiBank’, düzenlenen törenle açıldı.
Kızılay Derneği Kütahya Şubesi ve hayırseverlerin desteğiyle, mağaza formatında oluşturulan Giysibank’tan ihtiyaç sahibi öğrenciler ücretsiz bir şekilde faydalanabilecek.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, üniversitenin Evliya Çelebi yerleşkesindeki törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin temel ihtiyaçlarından olan yeme, içme ve barınma gibi ihtiyaçlarının yanında giyinme ihtiyaçlarını da karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Giysibank projesinin kendisine, Osmanlı zamanında uygulanan sadaka taşı uygulamasını hatırlattığını dile getiren Uysal, şunları söyledi:
“Beni en çok duygulandıran, en çok beğendiğim proje Giysibank Projesi. Bu proje önemine inandığım bir proje. Bu proje ismini duyunca kadim medeniyetimizde Sadaka Taşı projesi aklıma geldi. Geçmişte, zekatı, sadakası olan sadaka taşlarına bırakır, ihtiyacı olan da gider ve ihtiyacı kadarını alırmış. Bu uygulama yıllarca devam etmiş. Bu Giysibank Projesi tam da buna benziyor. İhtiyaç fazlası olan buraya gönderiyor, ihtiyacı olan öğrencilerimiz de gelip buradan bu ihtiyacını karşılayabilecek. Öğrencilerimiz üniversitemizin sitesinden randevu alınarak kıyafetlere ulaşılabiliyor. Uygulamanın devamlılığını bizzat ben takip edeceğim, Kızılay ve hayırsever vatandaşlardan yardım etmelerini ısrarla talep ediyoruz.”
Giysibank’ı, ihtiyaç sahibi öğrencilerin kendilerini rahat hissedebilmeleri için özellikle çok görünmeyen bir yerde açtıklarında vurgu yapan Uysal, öğrencilerin dönem içinde üç farklı giysi alabileceklerini, kendini ihtiyaç sahibi gören herkesin buradan faydalanabileceğini de sözlerine ekledi.
Böyle bir projede yer almaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Kızılay Kütahya Şube Başkan Vekili Talha Tekin de, “Üniversitemizin ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik giysi mağazası açma talebi doğrultusunda projeye destek olmak istedik. İmzaladığımız protokol çerçevesinde elimizde bulunan sıfır, hiç kullanılmamış ürünleri üniversite yetkililerimize devrettik. Bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Projemizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Bu proje inşallah Türkiye’ye örnek olur ve ihtiyaç sahiplerine yardım edilir.” ifadelerini kullandı. AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir