Ata sporları Yaşatılıyor

872

Kütahya’da gerçekleştirilen “5. Geleneksel Türk Oyunları Festivali” kapsamındaki yarışmalar ok atma kategorisiyle başladı.
Kütahya Belediyesi ve Okçuluk Federasyonu iş birliğinde Kütahya Belediyesi Geleneksel Ata Sporları Tesisleri’nde organize edilen Kütahya Germiyan Geleneksel Türk Oyunları Festivali’ne 4 ülke ve çeşitli illerden 61 spor kulübünün yaklaşık bin 300 sporcusu katıldı.
Sporcuların ok atmaları yarışmaları ile başlayan festivalde Eskişehir Sultan Atlı Okçuluk kulübü gösteri sundu.
Gösteriler kent protokolü ve vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.
Kütahya Germiyan Ata Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Okçuluk Federasyonu yönetim kurulu üyesi Selim Erduğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin her geçen yıl daha da geliştirip katılımcı sayısını artırarak içeriği zenginleştirdiklerini söyledi.
Festivalde büyükler, gençler, bayanlar ve çocuklar olarak çeşitli kategorilerde ok atma yarışmalarının yapıldığını aktaran Erduğan, şunları kaydetti:
“Festivalimize Endonezya, Malezya, İran, Kore’nin yanı sıra Türkiye’nin her yerinden katılım var. Sporcularımız bugün puta atışları yapıyorlar. Yarın da büyükler kategorisinde menzil yani uzun mesafe yarışmaları yapılacak. Ayrıca ecdadımızda olduğu gibi darp atışları var. Bir metal levhayı delmeye çalışacaklar. Yumurta yarışmalarımız var. Her yarışmada bir yumurtaya bir altın konulur ve yumurtayı kıranlar altını alıp gidermiş. Aynı geleneksel oyunları yaşatmaya çalışıyoruz.”
Erduğan, yarışmayı uzun yıllar düzenlemeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir