Kütahyalı atlet dünya şampiyonu

1437

Kütahyalı Milli sporcu Oğuz Türker IPC Para Atletizm Gençler Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.
Türker, şampiyonada T20 kategorisinde 1500 metrede 4.16’lık derecesiyle dünya şampiyonu oldu.
Milli sporcu, madalya töreninin ardından yaptığı açıklamada, organizasyonda kazandığı şampiyonluğu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiğini aktardı.
Cumhurbaşkanı
Erdoğan’dan tebrik
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Oğuz Türker’i tebrik etti.
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, IPC Para Atletizm Gençler Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan sporcu Oğuz Türker’e tebrik telgrafı gönderdi.
Milli sporcunun antrenörü İdris Güleç, Türker’in şampiyonluğu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “İsvicre/Nortwill kentinde yapılan IPC Gençler Atletizm Dünya Şampiyonasında Kütahya’mızın Milli Gururu Sporcum Oğuz Türker 1500 metrede dünya şampiyonu olmuştur. Almış olduğu bu dereceyle özel sporcular erkekler kategorisinde 1500 metrede ülkemize bir ilki yaşatarak Altın Madalya Alan ilk Erkek Sporcu unvanını almıştır. Her başarının bir hikayesi vardır derler ya, işte bu başarının öyle bir hikayesi var ki yazmaya kalksam sayfalar yetmez diyeceğim cinsten bir hikaye. Çünkü bu hikaye özel mi özel Oğuz Türker’in hikayesi…Ve bu hikayede desteklerinden dolayı teşekkür edilecek birbirinden değerli yüreği güzel o kadar insan var ki (onlar kendini biliyor) hepsine şahsım ve sporcum adına teşekkür ederim. Kütahya milletvekillerimize ve Kütahya Gençlik Spor İl Müdürümüz Sayın Feyzullah Gayret‘e, Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Alim Işık’a teşekkür ederim. Ayrıca
daima bir adım ilerisi için her fırsatta yanımızda olan, derdimizle dertlenen Özel Sporcular Federasyon Başkanımız Sayın Birol Aydin’a, Asbaşkanımız Ensar Kurt’a, Yönetim Kurulu Üyemiz Ali İhsan Yıldırım hocama ve Özel Sporcular Federasyonu ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir