Kırmızı ışıkta geçen yayalara trafik cezası

927

Trafik ekipleri tarafından yapılan uygulamada, kırmızı ışıkta geçen 10 yayaya 108’er lira para cezası verildi.
Kütahya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, Atatürk Bulvarı Laleli Kavşağı’nda yapılan uygulamada, kırmızı ışıkta geçen 10 yayaya 108’er lira para cezası verildi.
Alınan bilgiye göre, Atatürk Bulvarı Laleli Kavşağı’nda trafik ekipleri “yayalar için kırmızı ışık uygulaması” gerçekleştirdi.
Uygulamada kırmızı ışıkta geçen 10 yayaya 108’er lira para cezası kesildi.
Yayaların kırmızı ışık ihlali ise polis kameraları tarafından kaydedildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, trafik kurallarının sadece sürücüleri kapsamadığı, kuralların yayalar için de geçerli olduğu belirtildi.
Uygulamanın Emniyet Müdürlüğünün talimatlarıyla Türkiye genelinde yapıldığı da ifade edilen açıklamada, “Yayalar trafik kurallarına uymakla kendi güvenliklerini garanti altına alıyorlar. Bu uygulamamızı son zamanlarda artan yaya kazalarının önlenmesi ve yaya öncelikli trafik uygulamaları kapsamında yapıyoruz. Kütahya’da meydana gelen ve yayaların karıştığı trafik kazalarına bakıldığında yaklaşık yüzde 70’inde yayaların kusurlu olduğu görülüyor. Türkiye genelinde de yine benzer bir oran mevcut. Biz de bu oranı azaltmak ve uyarılarda bulunmak amacıyla yayalara yönelik uygulama gerçekleştiriyoruz.” denildi.
Uygulamada, kırmızı ışıkta geçtiği için ceza alan vatandaşlar da bundan sonra daha dikkatli olacaklarını belirtirken bazı vatandaşlar da uygulamayı desteklediklerini söyledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir