Keyfiniz kaçmasın!

911

Havaların ısınmasıyla birlikte kentteki mesire alanlarını dolduran vatandaşların temizlik ve mangal ateşi konularında dikkatli olmaları istendi.
MANGAL ATEŞİ YANGIN SEBEBİ
Havaların ısınması ve ramazan ayının sona ermesiyle birlikte, Kütahya’nın adeta dört bir tarafını kaplayan ormanlık alanlar ile mesire yerlerine akın eden vatandaşlar açık havada vakit geçirmenin keyfini yaşıyor.
Mesire alanlarında güzel vakit geçirip mangallarında damak tatlarına uygun lezzetleri tadan vatandaşlara yetkililerden uyarı geldi.
Özellikle orman yangınları ile temizlik konusunda uyarılarda bulunan yetkililer, meydana gelen birçok yangının piknik ateşlerinden kaynaklandığına dikkat çekti.
Yakılan mangal ateşinin ormanları yok ettiği ifade edilen uyarıda, “Pikniğe giden bazı vatandaşlarımız, mangal ateşini söndürmeden evlerine dönüyor. Bu sorumsuz kişiler yüzünden her yıl yurdun dört bir yanında orman yangınları çıkıyor. Halkımızın bu konuya büyük hassasiyet göstermesi gerekmektedir” denildi.
ÇEVRE TEMİZLİĞİNE DİKKAT
Çevre temizliği ile ilgili de uyarılarda bulunan yetkililer, “Pikniğe giden vatandaşlarımız yanlarında götürdükleri birçok yiyeceğin atığını veya ambalajını yine yanlarında götürecekleri poşetlere koyarak çöp konteynırlarına bırakmalılar. Bazı sorumsuz vatandaşlar yüzünden mesire alanlarımız adeta birer çöplüğe dönüyor. Unutulmamalıdır ki mesire yerleri ortak kullanım alanlarıdır. O alanları temiz kullanarak bir daha gittiğimizde daha temiz bir ortamda piknik yapma imkanı bulabiliriz. Aksi taktirde atılan çöpler yüzünden pikniklerimizin keyfi kaçacaktır” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir