Özel öğrencilerin hayallerini gerçekleştirdiler

969

Kütahya Bahattin Çini Özel Eğitim Merkezi Okulu tarafından hayata geçirilen ‘Hayallerini Çiz Projesi’ kapsamında, özel öğrenciler tarafından hazırlanan resimlerden oluşan sergi törenle açıldı.
Kütahya Valiliği ve Nafi Güral Eğitim Vakfı tarafından desteklenen sosyal sorumluluk projesi ile özel öğrenciler hayallerindekilerini yansıttıkları resim çalışmaları izlenime açıldı.
Proje kapsamında hayalleri sorulan özel öğrencilerin kimi asker, itfaiyeci, pilot oldu, kimi de doktor, hemşire, öğretmen oldu.

“TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİ DAR KALIPLARA HAPSETMEMEK LAZIM”
Kütahya Valisi Ömer Toraman, törende yaptığı konuşmada, eğitim sisteminin yalnızca akademik başarı, sınavlarda daha yüksek puan almak gayesinde olmadığını belirtti.
Türk eğitim sistemini dar kalıplara, dar alanlara hapsetmemek gerektiğini dile getiren Vali Toraman, şöyle konuştu: “İhtiyacı olan herkese ihtiyaç duyduğu eğitimi vermek ve ona katkı sağlamak onun kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlamak bizim temel gayemiz. Şu anda içinde bulunduğumuz okul da dahil olmak üzere ülkemizin her tarafında, özel eğitime ihtiyaç duyan özel çocuklarımıza eğitim verebilmek için büyük bir gayretle vazife yürüten arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz var. Eğitimin gayesinin bünyesine kattığı çocukları, gençleri ve yetişkinleri her alanda yetiştirmek, gelişmelerine katkı sağlamak olduğunu dilimiz döndüğünce, yerini, zeminini buldukça ifade etmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla Türk eğitim sistemini dar kalıplara, dar alanlara hapsetmemek gerekiyor. İhtiyacı olan herkese ihtiyaç duyduğu eğitimi vermek ve ona katkı sağlamak onun kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlamak bizim temel gayemiz. Ümit ediyoruz ve temenni ediyoruz ki bu eğitim yuvalarının sayısı her geçen gün artar.”

DESTEK VEREN HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR
Türk milli eğitim faaliyetlerinin büyük bir kısmında da kamu kaynaklarının yanında özellikle hayırsever vatandaşların çok ciddi katkılarının olduğunu da aktaran Vali Toraman, şöyle devam etti: “Derslik yapmaktan, okul yapmaktan, spor salonu yapmaktan tutun pek çok alanda Milli Eğitim teşkilatımıza maddi ve manevi destek veren pek çok hayırseverimiz var. İlimizde de bunun pek çok örneğini görmek mümkün. Bu manada özellikle Nafi Beye ve Güral ailesine teşekkür etmek istiyorum. Başka hayırsever aileler, vatandaşlarımız kıymetli hemşehrilerimiz de maddi ve manevi olarak hep bizim yanımızda yer alıyorlar. Dolayısıyla bu projede de Eğitim Vakfı’nın desteğinden dolayı Kurucu Başkanı Nafi Beyin şahsında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.”
“HAYALLERE IŞIK
OLMAYA ÇALIŞTIK”
Hayallere ışık olmak için projeyi desteklediklerini ifade eden Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli ise, “Hayaller öylesine güzel, öylesine anlamlı, öylesine bizi içine alan hayallerdi ki kiminde çok güldük, kiminde çok ağladık. Bazıları gerçekleştirebileceğimiz hayallerdi bazıları ise çok manevi hayallerdi. Umut ediyorum ki biz herkesin yüreğine dokunabilmişizdir, herkesi bir parça da olsa mutlu edebilmişizdir. Bu projede bizlere canı gönülden tüm imkanlarını seferber eden herkese ve çıktığım her yolda bana canı gönülden destek olan anneciğime, babacığıma, kardeşime, hocalarıma sonsuz teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
Okul Müdürü Mehtap Kınalıbaş da projeyi destekleyen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından resim sergisinin açılışı protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.
Öğrencilere çeşitli hediyelerin de verildiği program, serginini gezilmesi ve fidan dikimi ile sona erdi.
Etkinliğe Vali Ömer Toraman’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Nafi Güral Eğitim Vakfı’nın kurucu başkanı Nafi Güral, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürel Sürmeli, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir