Boğaziçi Şehir Koleji yeni binasına taşınıyor

2708

Kütahya’da eğitim alanında uzun yıllardır hizmet veren Boğaziçi Eğitim Kurumları, Kütahya Eskişehir karayolu üzerinde bulunan NG Kütahya Porselen bünyesindeki yeni kolej binasına taşınıyor.
NG Kütahya Porselen tarafından Kütahya Eskişehir karayolu üzerinde yaptırılan kolej binasının, Boğaziçi Şehir Kolejine devri için imza töreni düzenlendi.
Boğaziçi Şehir Koleji Kurucularından Hakkı Şahin, bina devir teslim sözleşmesi programında yaptığı konuşmada, Kütahya’nın en köklü eğitim kurumlarından olan Boğaziçi Eğitim Kurumlarının Kütahya’nın adeta evladı olduğunu belirtti.
Kurumumuz yıllar geçtikçe büyüyen bir değer. Boğaziçi hep başarıyı, iyiyi, güzeli hedefleyen, eğitim alanında büyük hedefler koyan ve bunun için çok çalışan bir kurum. Kurum olarak Boğaziçi şehrin eğitimine yön vermekte ve bundan sonra da yeni ve modern binasında Türkiye’ye mal olmuş bir marka oluşturabilmek gayretinde olacaktır. Şu anki mevcut binamızda Ortaokul ve Anadolu Lisesi olarak hizmet veren okulumuz önümüzdeki yıldan itibaren bünyesine anaokulu, ilkokul ve fen lisesi ekleyerek eğitim ve öğretime değer katmaya devam ediyor. Amacımız Kütahya’nın en köklü eğitim markasını Türkiye’de herkesin tanıdığı, takdir ettiği ve örnek aldığı bir okul haline getirmektir. Çıktığımız bu yolda öğrencilerimize “Boğaziçi Şehirli olmak ayrıcalıktır” duygusunu hissettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Boğaziçi Şehirli olmak. Dünya standartlarında yaşayabilecek dilsel, bilimsel ve kültürel bilgiye sahip, başkalarının bakış açısını anlayabilen ve onlara saygı duyabilen, fikir ve çözüm üretebilen, motivasyonu yüksek ve kendine güvenen bireyler olmaktır. Bu amaç için son teknoloji ile donatılmış 1356 öğrenci kontenjanlı yeni okul binamızda; spor salonu, yüzme havuzu, oldukça büyük bir konferans salonu, buz pateni pisti, cep sinemaları, origami, seramik, ahşap, dans, müzik, mutfak, maker, ekoloji, stem, robotik atölyelerinin ve 7 laboratuvarın bulunduğu müjdesini sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu donanımlar sayesinde özellikle anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz öğrendikleri bilgileri pratiğe dökerek öğrenmenin ve gelişmenin keyfine varacaklardır. Yaşayarak öğrenmenin eğitime katkısını, öğrencilerimizin artan başarılarında görmeyi ümit ediyoruz.”
“Çağdaş eğitim amacıyla çıktığımız bu yolda Kütahya halkından gördüğümüz değer ve öğretmen kadromuza duyulan güven en büyük motivasyonumuzdur” diyen Şahin, “Üzerimizdeki sorumluluğun farkındalığıyla bu güveni boşa çıkarmamak için sürekli çalışacağız. Bizler yaptığımız işin ne kadar kutsal olduğunun bilincinde olan eğitim neferleriyiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Bir millet muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır.” sözündeki irfan ordusunun mensuplarıyız. Eğitimi bir uzun bir yolculuk olarak görüyoruz ve bu yolculukta sizlerin ve çocuklarınızın en yakın arkadaşlarıyız. Çocuklarınıza hayallerine giden yolda yardımcı olmak için varız. Çünkü biz ülkemizin ve geleceğimizin mimarlarını yetiştirdiğimize inanıyoruz. Bu amaçla taşınacağımız yeni okul binamızın başta Kütahya’mız olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Ayrıca bu modern kampüsü şehrimize kazandıran, Türkiye’nin önde gelen sanayicisi ve İşadamı, Sayın Nafi Güral’a ve tüm NG ailesine teşekkür ederiz” dedi.
Yapılan devir teslimden duyduğu memnuniyeti ifade eden NG Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Güral ise, “Boğaziçi Eğitim Kurumları, 2019-2020 eğitim öğretim yılı itibariyle okulumuz binasında hizmet vermeye başlayacak. Okulumuzda atölyelerden laboratuvarlara, yüzme havuzundan buz pateni pistine kadar birçok imkan bulunmakta. umarım okulumuzdan nice başarılı mühendisler, bilim adamları, edebiyatçılar çıkar ve ülkemizi dış platformlarda da en iyi şekilde temsil ederler.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından hazırlanan devir teslim protokolü taraflarca imzalandı.
Törende kurumun kurucularından Kürşat Yavuz ve Kütahya Porselen A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Salih Çetiner de birer konuşma yaparak devrin hayırlı olması temennisinde bulundular.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir