Yetki resmen Hizmet-İş’te

Kütahya Belediyesi işçilerinin haklarını savunma mücadelesinde ipi göğüsleyen taraf Hizmet-İş Sendikası oldu. Hak-İş Kütahya Temsilcisi ve Hizmet-İş Şube Başkanı Sabahattin Ödemiş, yetki belgesinin sendikaya ulaştığını doğrulayarak işçilerin haklarını savunma yetkisinin yeniden kendilerine geçtiğini belirtti.

YETKİ YAZISI SENDİKAYA ULAŞTI
Uzun zamandır Kütahya Belediyesinde çalışan işçilerin haklarını savunmak için mücadele eden Sendikalar arasında yetki Hizmet-İş Sendikasına verildi.
Hak-İş Kütahya Temsilcisi aynı zamanda Hizmet-İş Kütahya Şube Başkanı Sabahattin Ödemiş, yaptığı açıklamada, Kütahya Belediyesinde çalışan emekçilerin haklarını savunma yetkisi önceden olduğu gibi yine kendi sendikalarına geçtiğini duyurdu.


BAKANLIK YAZISI GELDİ
1 Nisan 2026 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda İşçi Sayısının 1513, üye sayısının 793 ile yetkinin Hizmet İş Sendikasında olduğu bildirildi.
Gelen yetki yazıya istinaden DİSK temsilcilerinin 15 gün itiraz hakkı olduğu öğrenilirken Mahkemeden de aynı sonucun çıkma ihtimalinin yüksek olması ve işçinin mağduriyet yaşamaması nedeniyle karşı sendikanın itirazı yapmayacağı düşünülüyor.
GÜLSEREN TURSUN

Bir Cevap Yazın

Kütahya Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin