Kütahya Dumlupınar Üniversitesi yeni bir projeyi daha hayata geçirerek Aile Üniversiteni başlattı.
DPÜ Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin öncülüğünde düzenlenen Aile Üniversitesiyle, katılımcılara Türk Aile Yapısı, Aile İçi İletişim, Sağlıklı Mutfak Kültürü, Etkili Ebeveyn Uygulamaları, Çocukla İletişim, Dijital Ebeveynlik, Aile Hukuku, Şiddet Farkındalığı, Seramik Atölyesi, Aile Ekonomisi, Aile ve Sosyal Medya ile Ebru Atölyesi başlıklarında eğitimler verilecek.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada, söz konusu projelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 2025 Aile Yılı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının gözetiminde düzenleneceğini belirtti.
Ailenin tüm dünyada insanların erdemli bir şekilde yaşamasını sağlayan bir öge olduğunu dile getiren Kızıltoprak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aile, insanın ilk sosyal çevresidir. İletişim, paylaşım ve empati gibi beceriler ailede geliştikten sonra topluma yansır. Bugün dünyada aile kurumu yeniden konuşuluyor. Çünkü aile kavramı bir dönüşüm geçiriyor ve artık daha küçük bir grubu ifade ediyor. Aile sadece kan bağı değil sevgi saygı, dayanışma ve güvenlik alanı. Aile olmadan güçlü bir millet inşa edemeyiz. Bu proje daha güçlü ve sağlıklı aileler inşa etmeye, kuşaklar arası anlayışı güçlendirmeye ve aile ekonomisini güçlendirmeye odaklanıyor. Biz hem Osmanlı Devleti’nin hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu toprakların üniversitesi olarak bu projenin amaçlarına ulaşması için her türlü fedakarlığı yapacağız. Bütün paydaşlarımıza katkıları için teşekkür ediyorum.”
Kızıltoprak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın video mesajının da izlendiği programda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Özdemir Göktaş’a ve projeyi destekleyen Gürok Grup’a, Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Güral ve Başkanvekili Esin Güral Argat’ın özelinde, teşekkürlerini sundu.
Programa Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın yanı sıra, Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ülkü Uslu, Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hicran Özkul, proje yürütücüsü öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan Çav, akademisyenler ve kursiyerler katıldı.
HABER MERKEZİ


