İHH Gazze’yi unutturmuyor

212

Kütahya’da, yaklaşık 7 aydır işgal altında olan Gazze için eylem ve basın açıklaması etkinliği düzenlendi.

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde Zafer Meydanı’nda düzenlenen eylemde kentte faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Kütahya Genç İHH Çalışan Gençlik Sorumlusu Mustafa Şen, “Bizde umutsuzluk yok çünkü biz müminiz, güçlüyüz, kuvvetliyiz. Bizim için kayıp yoktur. İki güzellikten birisi var bizim için ya zafer ya şehadet” dedi.
Kudüs’te bulunan Mescidi Aksa’nın Peygamberlerin diyarı, Peygamberlerin ayak bastığı mübarek bir belde olduğunu belirten ve Mustafa Şen, şunları söyledi: “Bu şanlı direniş, barbar Batı’nın ve taraftarlarının yüzündeki maskesini düşürmüştür. 7 Ekim Aksa Tufanı Operasyonu’nun, Filistin’in siyonist terör örgütü İsrail’in işgaline karşı verilen kurtuluş savaşının önemli bir aşamasıdır. Bu operasyon ile Mossad başta olmak üzere, iç içe geçmiş Batı ve Doğu merkezli istihbarat ağları ile devlet aygıtları tarihi bir hezimet yaşamıştır. Erişilmez ve yenilmez oldukları algısı yerle yeksan olmuş, onlarca yılda inşa ettikleri imajları bozulmuştur. Filistin halkının bağrından çıkmış ve tarihin en meşru ve en haklı direnişlerinden biri olan Filistin Direnişi, ortaya koyduğu kahramanlık ve cesaretle kıt imkanlarına rağmen tarihin kaydettiği en en şanlı destanlarından birini yazmıştır. Siyonist işgalcileri Kudüs başta olmak üzere işgal altındaki topraklarından çıkarmak için kurtuluş savaşı veren Filistin Direniş Hareketleri HAMAS ve İslami Cihad, Aksa Tufanı ile siyonist terör örgütü israilin 75 yıllık kesintisiz işgal, sürgün, katliam ve soykırımını tüm dünyaya görünür kılmıştır. Bu şanlı direniş, barbar Batı’nın yüzündeki maskesini düşürmüştür. Hak ile batılı net çizgilerle birbirinden ayırmakla birlikte yüzü maskeli siyonistlerin de gerçek yüzünü açığa çıkarmıştır. Çocuklarımızın ve yeni neslin kahramanı olan Ebu Ubeyde, Batı’nın sözde demokrasi, insan hakları ve özgürlük putlarının boynuna ipini geçirmiş, vicdan ehli halkların elleriyle, Batılı ülkelerin başkentlerinin sokaklarında sürüklemektedir. Dünyaya pazarladıkları sözde değerleri, kendi halkları nezdinde de itibarını kaybetmiştir.”
İsrail ile ticaret konusu hakkında da konuşan Şen, şöyle devam etti: “Siyonist terör rejiminin ve destekçisi Amerika’nın silahsız, savunmasız, aç ve susuz, Gazze halkını vahşice bombaladığı, on binlerce kadın ve çocuk katledildi. Bombalarla yerle yeksan olan 70 bini aşkın konutun enkazı altında daha kaç kadın ve çocuğun olduğu halen bilinmemektedir. Bu acımasız katliamlara rağmen batılı liderler işgal edilmiş Filistin topraklarına gidip siyonist terör örgütü İsrail’e desteklerini açık bir şekilde sunmakta ve siyonist soykırıma ortak olmaktadır. Buna mukabil İslam ülkeleri liderlerinin Gazze’yi ziyaret etmesi bir yana, bir tek memurunu dahi Gazze’ye gönderebilmiş değildir. ‘Ben buraya bir Yahudi olarak geldim’ diyen Blinken ve ‘siyonist olmak için yahudi olmaya gerek yoktur, ben bir siyonistim’ diyen Biden, söylediklerinin gereğini yapıyorken, İslam ülkelerinin önemli bir kısmının yöneticileri sözle bile Filistin Direnişine destek vermeye cesaret edemiyorlar. Destek açıklayanlar da söylediklerinin gereğini fiilen yerine getiremiyorlar. Soykırımı şiddetle kınıyorlar fakat durdurmak için harekete geçmiyorlar. Hiçbir gerekçe bu vahşi katiller ile ticari, ekonomik, diplomatik ilişkileri sürdürmeyi meşrulaştıramaz.”
AHMET ORUÇ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir