HOBİ TUZAĞI!

232

Kütahya’da, hobi amaçlı satışa sunulan tarım arazilerinin, tarım dışı kullanılamayacağı bildirildi.

“SATILIK HOBİ BAHÇESİ İLANLARINA İTİBAR ETMEYİN”

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, özellikle sosyal medya platformları ile satış sitelerinde yer alan satılık hobi bahçesi ilanlarına itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

“TARIM ARAZİLERİNE İZİNSİZ BİR YAPI YAPMAK SUÇTUR”

Müdürlükten yapılan açıklamada, tarım arazilerinin tarım dışı kullanılamayacağına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: “5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunun’ da belirtildiği üzere, tarım arazilerini izinsiz bir yapı yapmak suçtur. Kanunun 20. ve 21. maddeleri kapsamında cezai işlemler yapılır. Tarım arazileri hobi bahçesi olarak ruhsatlandırılamaz. Vatandaşlarımız mağdur olmamak ve tarım arazilerimizin korunması adına hobi evi yapmak amaçlı tarım arazilerinin satışa koyulduğu ilanlara itibar etmemelidir. Vatandaşlarımıza doğru ve güvenilir bilgi almak için önce İl ve İlçe Müdürlüklerimize danışmalarını tavsiye ederiz.”
Öte yandan Kütahya’da özellikle havaların da ısınmasıyla birlikte çok sayıdaki tarım arazisinin “hobi bahçesine uygun” ifadeleriyle satışa sunulduğu görülüyor.
Tarım arazilerini hobi bahçesi olarak değerlendirmek isteyen alıcıların ise mağdur olabileceği, tarım arazilerinin kanuna aykırı bir şekilde değerlendirilemeyeceğine vurgu yapıldı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir