Kütahya protokolü ve iş dünyası Gürok Grup iftarında buluştu

202

Kütahya’nın ve Türkiye’nin önde gelen firmalarından olan ve Türkiye’nin ekonomisine katkı sunan üretim ve ihracat faaliyetleriyle öne çıkan Gürok Grup, Kütahya’da düzenlediği iftar yemeğinde iş dünyası, protokol ve yerel yöneticiler ile bir araya geldi.

“TÜRKİYE’NİN EN TANINMIŞ MARKALARINI ÜRETİYORUZ”
Kütahya’nın Termal Turizm Merkezi Yoncalı’daki Gülümser Hatun Termal Otel’de düzenlenen iftar, Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Güral, Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Erol Güral ve Esin Güral Argat’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Ezan ve dua ile başlayan iftar yemeğinin ardından konuşan Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat şunları söyledi: “Paylaşmanın ve bereketin en güzel örneği olan Ramazan ayında, Gürok Grup olarak sizleri ağırlamaktan ve sizlerle bir sofra etrafında buluşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 1948’de Kütahya’da başlayan hikayemiz, bizi binlerce insana istihdam sağlayan, dünya markalarıyla yarışma hedefiyle çalışan bugünkü Gürok’a dönüştürdü. Kökleri Kütahya’da olan bir şirket olarak bir asra yakın tarihe sığdırdığımız faaliyetlerle ülkemize hem ekonomik hem sosyal anlamda sağladığımız katkılardan dolayı gururluyuz. Gürok’un DNA’sında yer alan “sınırsız düşün, cesur davran ve iyi yap” ilkelerimizle üretimden satışa kadar kendimizi geliştirmeye, yeniliklerle fark yaratmaya odaklanıyoruz. Üretim, Ar-Ge ve inovasyon bizim en güçlü kaslarımız. Bugün Türkiye’nin en tanınmış markalarını üretiyor, her zaman yenilikçi bakış açımızla her işimize Gürok imzasını atıyoruz.”


“140’TAN FAZLA ÜLKEYE İHRACATLA DÜNYA SOFRALARINDA YER ALIYORUZ”
Her yaptıkları ve yapacakları yatırımda Gürok’un doğduğu şehir olan Kütahya’ya öncelik verdiklerini aktaran Esin Güral Argat sözlerine şu şekilde devam etti; “Cam endüstrisinde 28 yılı aşkın deneyime sahibiz. LAV markamız dünyanın en büyük 5’inci sofra camı üreticisi konumunda. 140’tan fazla ülkeye ihracatla dünya sofralarında yer alıyoruz ve daha fazla ülkeye ulaşmak için yatırımlarımıza devam ediyoruz. AR-GE yatırımları ile cam ambalaj sektörüne yenilikler getiren GCA markamız ise başta Orta Doğu, Avrupa ve Afrika ülkeleri olmak üzere 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Gürok Kiremit markamız çatı pazarının yüzde 10’unu konsolide ediyor. Sanayi ile birlikte turizm sektöründe de faaliyetlerimiz ve yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor.”


“HER ŞEY ÖNCE KÜTAHYA’MIZ, ÜLKEMİZ VE İNSANIMIZ İÇİN”
Bugün, Türkiye’ye tatil köyü konseptini getiren Antalya’daki Ali Bey Hotels & Resorts tesisleriyle 30 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olduklarını dile getiren Esin Güral Argat; “Ali Bey Hotels & Resorts aynı zamanda dünyanın en büyük tenis oteli. Turizmdeki başarılarımızı 2018’de yurt dışına taşıdık ve grubumuzun turizm alanındaki ilk uluslararası yatırımını Maldivler’de JOALI markamızla gerçekleştirdik. JOALI Maldives ve JOALI BEING bugün ultra lüks segmentte dünyanın en prestijli ödüllerine layık görülüyor. Gürok Grup olarak yeni sektörlere girmek ve faaliyet alanlarını genişletmek için hiç durmadan çalışıyoruz. Yakın zamanda yeni bir sektöre adımımızı attık. Hızlı tüketim sektörüne mineralli içecek markamız ile giriyoruz. Burdur’daki fabrikamızda üretimlerimize başladık. Önümüzdeki günlerde satış ve dağıtım başlayacağız. Bunun yanı sıra sürdürülebilirlik çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yenilenebilir enerjinin öneminin farkındalığı ile önümüzdeki iki yıl içinde planladığımız güneş enerji santrali yatırımızı hızlandırdık, yeşil bir gelecek vizyonumuzu emin adımlarla sürdürüyoruz. Hem ülkemizde hem de küresel ölçekte gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlar önümüze koyduğumuz büyük hedefler için çok önemli adımlarımız. Her şey önce Kütahya’mız, ülkemiz ve insanımız için” dedi.
Gürok Grubunun iftar yemeğine Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya milletvekilleri, Tuğgeneral Mustafa Baş, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, çeşitli devlet kuruluşlarının il müdürleri, KUTSO yönetim kurulu üyeleri ve iş dünyasının önde gelen isimler katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir