Değişim programı için yabancı dil sınavı yapıldı

622

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Erasmus+ Değişim Programlarına katılacak Yabancı Dil Yeterlilik Sınavına gerçekleştirildi.

Erasmus+ (KA131) (Öğrenim–Staj), Erasmus+ Konsorsiyum Staj Hareketliliği (KA130) ve Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA171) Değişim Programlarına başvuru yapacak öğrencilerin ilgi gösterdiği sınav Yabancı Diller Yüksekokulu’nda beş ayrı dilde düzenlendi.
Sınava katılan yaklaşık bin öğrenci, yeterli puanı alabilmek için 100 dakikada 50 soruya yanıt vermeye çalıştı.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Erasmus+ hareketliliklerinin DPÜ’nün uluslararasılaşma stratejisinin bir parçası olduğunu belirtti.
Kızıltoprak şunları kaydetti: “Erasmus+ hareketlilikleri sayesinde öğrencilerimiz farklı ülkelerde verilen eğitim ve staj olanaklarına erişebilmekte ve kariyerleri açısından güzel bir başlangıç yapabilmekteler. Yabancı dildeki yetkinlikleri hem gittikleri ülkede yaşam ve eğitim bakımından rahat edebilmeleri hem de kendi kültürlerini yansıtmaları açısından oldukça önemli.”
DPÜ Rektör Yardımcısı Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kahraman ise, sınava gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerin Avrupa ülkeleri haricinde Asya, Afrika ve Amerika kıtasından ülkelerle hareketlilik imkânı var. Yani, İngilizce haricinde dillerde de öğrenim ve staj hareketliliğinden faydalanmaları mümkün. Biz de bu sebeple 5 farklı dilde sınav uyguluyoruz.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir