ŞÖLEN HAVASINDA PROJE TANITIMI

427

Kütahya Belediye Başkanı ve MHP Kütahya Belediye Başkan adayı Alim Işık, 31 Mart yerel seçimlerinde seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerini şölen havasındaki bir programla açıkladı. Uygulandığında Kütahya’ya değer katacak birçok projeyi tek tek açıklayan Işık, konuşmasında diğer adayları da eleştirdi.

Hezar Dinari Kültür Merkezindeki program, Başkan Işık’ın 2019-2024 yılları arasındaki uygulamaya aldığı projeler hazırlanan kliplerle izletildi.
Daha sonra kürsüye çıkan Başkan Işık, “Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar her projemizde insanı odak noktasına aldık ve bunu da maddi tasarruflarla gerçekleştirdik. Bütçesini en iyi yöneten belediyeler arasında her daim yer aldık ve şehrimize birçok ödüller kazandırdık. Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bilge Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin belirlediği yol haritası olan ‘Türkiye Yüzyıl’ına şehrimizi emin adımlarla taşıyoruz. Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümden ulaşıma kadar birçok alana dokunmaya devam edeceğiz” dedi.
“Göreve geldiğimizde çok büyük bir borcu olan bir belediyeyi devraldık” diyen Işık, şunları söyledi: “İki sene boyunca dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan pandemiyi, savaşın ülkemize getirdiği ekonomik etkilerinin 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız asrın felaketi olarak tarihi geçen depremin de ekonomik etkilerini bahane etmeden, mazeret üretmeden vatandaşlarımıza mümkün olduğunca hissettirmeden şehrimizde kalkınmaya, gelişmeye yönelik hizmet gerçekleştirmeye projelerimizi, vaat ettiklerimizden fazlasıyla ki 130 vaade karşılık 220’ye yakın projeyi hayata geçirmeye devam ettik. Kütahya Belediyemizin son 5 yılda uyguladığımız doğru bütçe yönetimi ve mali disiplin anlayışıyla yöneterek pek çok başarılı çalışmaları gerçekleştirirken vaat ettiğimiz projelerimizle Türkiye’de ilklere imza atmanın onurunu ve gururunu yaşadık.”
2019’da hedefledikleri sosyal barışı sağlamak, göçü durdurmak, yaşayanlar ve yatırımcılar açısından tercih edilebilir ilk 5 il arasına girmek, nüfusu gençleştirmek ile sporu ve sporcuyu desteklemek konularında başarılı olduklarını dile getiren Işık, 2024-2029 hedeflerinin ise yoksulluğu yenmek, kentsel dönüşümü sürdürerek Kütahya’yı sağlam ve güvenli yapılarla yenilemek, sosyal barışı korumak ve huzurla büyümeyi sürdürmek olduğunu vurguladı.
Konuşmasının ardından projelerini başlıklar halinde açıklayan Işık’ın dikkat çeken projeleri arasında kent için banliyö tren hattı, teleferik projesi, dijital hayvanat bahçesi, doğal soğuk hava depolarının çini galerisi yapılması gibi projeler yer aldı.
Olumsuz eleştirilere konu olan Vazo Kule projesini hayata geçireceklerini, otopark ve trafik sorununu çözeceklerini, toplu ulaşım için elektrikli otobüs sayısını artıracaklarını da anlatan Işık, İncik suyu çeşmelerinin sayılarını artırarak herkesin incik suyundan faydalanmasını sağlayacaklarını söyledi.
Yedigöller 2’inci etap projesini hayata geçireceklerini de belirten Işık, Akıllı Bisiklet ve Bisiklet Yolları yaparak şehir içi ulaşımda rahatlama sağlayacaklarını, öğrencilere ve yeni evlenecek çiftlere yardım edeceklerini, Balıklı Hamamını yenileyerek orada ihtiyacı olanların ücretsiz bir şekilde faydalanmalarını sağlayacaklarını, Yoncalı Aquapark ile Çelik Hamamı ve Dübecikler Hamamlarını yenileyeceklerini, Saman Pazarındaki küçük ve büyük Bedestenleri kültürel dönüşümle dönüştürerek turizme kazandıracaklarını, mevcut pazaryerlerini kapalı pazaryeri olarak düzenleyeceklerini de kaydetti.
Işık, Çamlıca’ya ATV ve motokros parkuru, Yoncalı spor kompleksi ve Belediye Kütahyaspor Sporcu Oteli yapacaklarını, Bayraktepe Yamaç Paraşütü projesini de hayata geçireceklerini dile getirdi.
MHP Belediye Başkan adayı Alim Işık’ın projeleri başlıklar halinde ise şöyle: Recep Tayyip Erdoğan ve Dr. Devlet Bahçeli Bulvarı, Kent Park revize çalışması, Zeryen Saray Vadi, Anadolu Garajı Otoparkı, Yedigöller 2. Etap, Yoncalı-1. OSB Kentiçi Banliyö Sistemi, Kadın Sığınma Evleri, Hıdırlık-Hisar Teleferik Projesi, Ortaca-Kirazlıyayla Teleferik Projesi, Yoncalı Termal Aquapark, Küçük ve Büyük Bedesten’ in kültürel dönüşümü, Ilıca Alternatif Tıp ve Turizm Projesi, Dijital Hayvanat Bahçesi, Merkez Kapalı Pazaryeri, Soğuk Hava Depolarının Çini ve Sanat Galerisine dönüşmesi, Yoncalı Spor Kompleksi ve Belediye Kütahyaspor F.K Oteli, Dumlupınar Stadyumu’nun kapasitesinin yükseltilmesi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir