Yaşanmış hikaye “Beşikten Cepheye” oyunu sahnelendi

187

Kütahya Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneği, Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesi ve Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan “Beşikten Cepheye” adlı tiyatro oyunu izleyici ile buluşturuldu.

Başkomutanlık Meydan Muharebesinin yaşandığı ve Türk Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun Yunan kuvvetlerine karşı verdiği mücadelenin yaşandığı Dumlupınar’a dikkat çekmek için hazırlanan tiyatro oyunu, Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde sahnelendi.
Dernek Başkanı Yaşar Saygılı’nın hikayeleştirdiği, Derneğin Genel Sekreteri Zühre Selvitopu’nun ve Fatma Barkın’ın Senaristliğini ve yine Zühre Selvitopu ile Erkan Morkoç’un Yönetmenliğini yaptığı tiyatro oyunu izleyiciden tam not aldı.
Dernek Başkanı Saygılı, yaptığı açıklamada, “Dernek olarak bizler Kütahya’mıza ve Dumlupınar’da verilen mücadeleye dikkat çekmek istedik. Bu amaçla derneğimizin tiyatro ekibi olarak burada yaşanmış hikayelerden de yola çıkarak bir oyun hazırladık. İnşallah gereken mesajı verebilmişizdir” dedi.
Oyunu izlemeye gelenlere de teşekkür eden Saygılı, “Hava Er Eğitim ve Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Mustafa Baş ve kıymetli eşine, Kütahya Belediye Başkanımız Alim Işık’a, İl Kültür Turizm Müdürümüz Zekeriya Ünal’a, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürümüz Tamer Yiğit’e, Kütahya Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürümüz Yıldırım Akgün ve personeline, Dumlupınar Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erdal Aday’a, proje ortağımız Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şube Başkanı İsmail Barış ve Yönetim Kurulu üyelerine ve dernek üyelerine, bizleri yalnız bırakmayan siyasi parti temsilcilerine, Dernek Başkanlarımıza ve Yönetim Kurulu üyelerine, Sevgili İş insanı Ahmet Sarı’ya, çok değerli basınımıza, kostümlerimizin mimarları Tuğba Hanım’a, Jale Hanım’a, muhteşem tiyatro sever seyircilerimize, tiyatro ekibimizin ve derneğimizin birbirinden değerli yönetmenleri Fatma Barkın, Zühre Selvitopu’na, Erkan Morkoç’a ve birbirinden değerli sevgili oyuncularımıza, sahne arkasında güzel işler çıkaran Öncül Günyeli ve ekibine, yine sahne arkasında sahneye ekibi hazırlayan gizli kahramanlarına, derneğimizin çekim ekibimizin lideri Dernek Başkan Yardımcımız Amil Üçbaş ve ekibine, isimlerini sayamadığım birbirinden değerli misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz.” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir