KUTLAMA GiBi PROJE TANITIMI

556

AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, projelerini görkemli bir programla açıkladı. Kütahya için vizyon projeleri ile birçok alanda hayata geçirecekleri projelerini açıklayan Saraçoğlu, “Dedikodu üretenlerle, kaybetme korkusu yaşayanlarla muhatap olmayacağız” dedi.

“YERELDE BAŞARI DIŞARIDA GÜÇLÜ OLMAMIZI SAĞLAYACAK”

Dumlupınar Spor Salonu’nda düzenlenen kapsamlı programa, AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu da katıldı.

Kütahya’nın yeniden AK belediyeciliğine kavuşacağını dile getiren Yenişehirlioğlu, şunları söyledi: “Biz Anadolu coğrafyasının tek sahibiyiz. 21 yıldır iktidarda olmamızın ana sebebi budur, insanımızla gönül birlikteliği kurmuş olmamız, samimi olmamız, dertli olmamızdır. Yedi düvel de gelse, dışarıdan içeriden hainler ordusu bütün güçleriyle saldırsalar da bu milleti yıkmaları mümkün değil. Biz sadece bu coğrafyanın değil bütün mazlum coğrafyaların, biz sadece bu memleketteki zalimlerin değil dünyadaki bütün zalimlerin karşısındaki tek gür nidayız. Bu ses, bu varlık, bu sizin sesiniz. Anadolu coğrafyasından başka dünyadaki mazlumun yanında yer alan başkası var mı? Anadolu coğrafyasının Anadolu irfanına sahip sizlerin, mazlumun gözyaşı aktığında gözyaşı akan başka bir millet var mı? İşte bu sebeple biz güçlü, diri ve bir ve bütünüz. Neden yerel seçimlerde başarılı olmak zorundayız? İçeride güçlü olmayan asla dışarıda güçlü olamaz.”

“KÜTAHYA AK BELEDİYECİLİĞİN EKSİKLİĞİNİ YAŞADI”

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 5 yıldır Kütahya’da AK Parti belediyeciliğin olmamasının eksiğini hissettiklerini söyledi.

Seçim çalışmaları ile ilgili süreci anlatan Önsay, şunları kaydetti: “Kadın Kollarımız her akşam en az 2 eve uğruyor. Yine Gençlik Kollarımız gördüğünüz üzere her programda adeta elimiz, kolumuz olarak katılım sağlıyor ve heyecanlarıyla bizleri umutlandırıyor. ‘Mahalle bizim, Kütahya bizim’ programlarıyla da diğer teşkilat mensuplarımız ve vatandaşlarımız Kamil Saraçoğlu’nu yalnız bırakmıyor ve ona gereken desteği yakinen hissettiriyor. Projede asıl olan finansmandır yoksa her şeye proje deriz. Çok şükür Kamil Başkanının hiçbir projesi yere basmayan projeler değildir. Hepsi vatandaşların gereksinimine uygun hazırlanan projelerdir. Biz size sadece belediyecilik değil, milletin kök değerlerini gelecek döneme taşımayı vaat ediyoruz. Bunu da projelerimizle gerçekleştireceğiz.”

“KÜTAHYA’MIZI TÜRKİYE YÜZYILININ PARLAYAN, ÖRNEK ŞEHRİ YAPACAĞIZ”

AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu da burada yaptığı konuşmasında, “Bu şehirde doğmuş, büyümüş ve bu şehirde yaşamış bir hemşehriniz olarak, sizlerin sevgisini ve takdirini kazanmak ve sizlere hizmet edebilmek benim için hayatımın en büyük mutluluk ve gurur kaynağı oldu” dedi.

Belediye başkanı olarak görev yaptığı dönemde Kütahya’nın yararına birçok projeyi hayata geçirdiklerini, yeniden seçilmesi halinde de daha çok çalışacaklarını anlatan Saraçoğlu, şöyle devam etti: “Sizlerin de bildiği gibi önceki hizmet dönemimizde şehrimizin temel sorunlarını büyük oranda çözmüş, 5 yılda asla yapılamaz denen hizmetlerin tamamını gerçekleştirerek, sayısız alt yapı ve üst yapı projesini hayata geçirmiştik. Bunlarla birlikte kültür ve sanat alanında örnek gösterilen bir şehir haline gelmiştik. Kütahya’nın “kurduğu hayalleri hayata geçirmek isteyen bir şehir” olduğunun bilinciyle, ulusal ve uluslararası pek çok alanda markalaşmasını sağlamış birçoğunun da temellerini atmıştık. Şimdi yepyeni bir dönem var önümüzde. Sizlerin destek ve duasıyla kaldığımız yerden, çok daha büyük projeleri hayata geçirecek, perdeleri yeniden açacağız ve şehrimiz için kurduğumuz hayalleri hep birlikte gerçekleştireceğiz. Size söz veriyorum ki kadim şehir Kütahya’mız tarihiyle, coğrafyasıyla, üretimiyle ve kültürüyle taşıdığı muazzam potansiyele uygun olarak ileriye, daha da ileriye, hep ileriye gidecek. 1 Nisan 2024 sabahı hayalleri yarım kalmış şehrimizin hak ettiği yere yükselmeye başlayacağı ilk gün olacak. Birlikte düşünecek, birlikte üretecek, birlikte başaracağız. Ekonomiden turizme, eğitimden kültür ve sanata uzanan güzel bir yolculuk var önümüzde. ‘İşimiz, gücümüz, sevdamız Kütahya’ diyerek çıktığımız bu yolda en büyük güvencem sizlersiniz. Birlikte başaracağız, Kütahya’mızı Türkiye Yüzyılının parlayan, örnek şehri yapacağız” dedi.

SARAÇOĞLU VİZYON PROJELERİNİ AÇIKLADI

Daha sonra vizyon projeleri başta olmak üzere Kütahya’ya büyük katkı sağlayacak projelerini açıklayan Saraçoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Canlanan, dönüşen, güzelleşen Kütahya’mız için, yeni cazibe alanları oluşturacağız. Bu alanlar hem hemşerilerimiz hem de turistler için bir zorunluluk arz etmektedir. Hayal ettiğimiz Kütahya, hepimizin heyecan duyacağı yeni alanlara kavuşacak. Kültür ve sanatı canlandıracak, turizm potansiyellerini arttıracak,  şehircilik dönüşümünü vizyon projelerimizle başlatacağız.

Bunlardan birincisi Meydan Kütahya Projesi. Bu projemizle, öncelikle şehrimize Cumhurbaşkanımızın müjdelediği gibi, yeni bir stadyum yapılacak. Bu stadyum yan sahaları, gençlik merkezi ve sosyal donatı alanlarıyla yaşayan bir stadyum olacak. Mevcut stadyumun olduğu alana,  Gençlik Spor ve DSİ’nin idari binalarının yer aldığı alanları da dahil ederek, yaklaşık 50 bin metrekarelik alanı, kültürel ve sosyal alanları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları,    geniş yeşil alanları ve yer altı otoparkıyla “Meydan Kütahya” şehrimizin yeni cazibe merkezi olacak.

2. KOBİ Sanayi Sitesi Projesi. Göreve gelir gelmez, ilk olarak hayata geçireceğimiz projelerimizden biri de KOBİ sanayi sitesi olacak. Şehrimizde bulunan birçok KOBİ için çalışma şartlarını iyileştirecek, kapasitelerini geliştirecek ve nitelikli dönüşümü sağlayacak sanayi sitesi aynı zamanda yaklaşık 5000 kişilik istihdam sağlayacaktır.

3. Alayunt Lojistik Merkezi Projesi. Bu projemizle şehrimizin havayolu, demiryolu ve karayolu entegrasyonunu sağlayarak bölgemizin ve OSB’lerin lojistik ihtiyaçlarını karşılayacağız. Açıkçası şehrimiz ekonomisi için çok önemsediğimiz bu lojistik merkezi ile Anadolu’nun sanayi ürünleri, yurtdışı pazarlarına daha kolay ulaştırılacak.

4. Kültür Yolu Projesi. Germiyan Sokak ve bölgesi ile geçtiğimiz dönemde ilk adımlarını attığımız kültür yolunu, devam ettirerek Hisar Kalesi ile buluşturacağız. Böylelikle şehrimizin kalbi eski Kütahya bölgesi, bölgenin yeni cazibe merkezi olacak.

5. Seramik Atık Geri Dönüşüm Merkezi Projesi. Ülkemizin en büyük seramik üreten ili olmamıza rağmen seramik atıklarının depolanması ve dönüştürülmesini sağlayacak bir tesisimiz bulunmamaktadır. Bu durumda Seramik atıkları başka şehirlere nakledilmekte, bu durum ilave bir maliyet doğurmaktadır. Ayrıca geri dönüşümden elde edilen katma değerden de faydalanamıyoruz. Hayata geçireceğimiz bu proje ile çevresel zararları en aza indirerek, ekonomik kayıplarında önüne geçmiş olacağız.

6. Yol Ticaret Alanları Projesi. Şehrimiz malumunuz olduğu üzere bir çok şehrin geçiş güzergahında, yüzbinlerce araç geçiyor ve biz Kütahya olarak sadece izliyoruz. Mevcut çevre yolumuz üzerinde imar düzenlemeleri yaparak ticari alanlar oluşturacağız, mevcut alanları da iyileştireceğiz. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği, yeni çevre yolunu hızlıca hayata geçirecek ve oluşturacağımız tesislerle, ticari alanlarla Kütahya’mızı bölgenin yol ticareti merkezi haline getireceğiz.

7. İstihdam Merkezi Projesi. Kütahya’mız da kuracağımız bu merkez ile işveren ile iş arayanı buluşturacağız. Özetle ifade etmek gerekirse, kuracağımız merkez sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının oluşturmasını sağlayacak. Aynı zamanda kendi işini kurmak ve mesleğini geliştirmek isteyenlere Ar-Ge ve İnovasyon imkanı sağlayacağız.

8.Çocuk Etkinlik ve Eğlence Kompleksi Projesi. En önemli projelerimizden bir tanesi de en değerli varlıklarımız olan çocuklarımız için hayata geçireceğiz. Şehrimizin iklim şartları gereği, kapalı olarak inşa edeceğimiz bu çocuk kompleksinde, aynı zamanda çeşitli atölyeler, deneyimleme alanları, etkinlik salonları ve ailelerinde vakit geçireceği mekanlar oluşturacağız.

9.Teleferik Projesi. Şehir merkezi ile Hisar Kalesi arasına yapmayı planladığımız teleferik projesi hem sosyal alanlarının gelişimine ve hem de şehir turizmine önemli katkılar sağlayacaktır.

10.Kültür Kongre Merkezi Projesi. Şehrimize kazandıracağımız en önemli hizmetlerden bir tanesi de modern bir kongre kültür merkezi olacaktır. İçerisinde tiyatro, konser salonları ,Seminer salonları ve şehrimizde hizmet veren STKlar için ayrılan özel alanlar ile çok yönlü planladığımız bu merkez bölgemizin kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.”

BİRÇOK ALANDAKİ PROJELERİ DE SIRALADI

Seçilmesi halinde Kütahya’nın ulaşım sorununu bilimsel yaklaşımlarla çözeceklerini de kaydeden Saraçoğlu programda ayrıca, Kültür-sanat, kadın aile, çocuk ve gençler, tarım ve hayvancılık, sahipsiz sokak hayvanları, engelliler ve dezavantajlı gruplara yönelik projeler, çevre ve iklim, yaşlılar, spor, kentsel dönüşüm gibi birçok alanda hayata geçirecekleri projelerini de açıkladı.

“KAYBETME KORKUSU YAŞAYANLARLA MUHATAP OLMAYACAĞIZ”

Kendisi hakkında diğer adayların yaptığı açıklamalarla ilgili de kısaca konuşan Saraçoğlu, “Adaylığımız açıklandığından bu yana hayata geçireceğimiz projeler ve sizlerle hemhal olma dışında diğer adayların dedikodu ve siyasetine hiç dahil olmadık. Açıkçası bunlar kaybedecek vaktimiz de yok. Şehrimiz için gece gündüz çalışmaya talip olduk. Bizler laf üretmekle değil eser üretmekle meşgulüz. Buradan utanmadan, sıkılmadan şehrimize hakaret edenlere, asılsız iftiralarla şahsımıza saldıranlara, ucuz siyaset peşinde koşanlara, hele ki “onu açıklayacağım, bunu açıklayacağım” safsatalarıyla, kaybetme korkusu yaşayanlarla da asla muhatap olmayacağız. Onlara gereken cevabı, tıpkı 2014 seçimlerinde olduğu gibi aziz hemşerilerimiz 31 Martta sandıkta verecektir.” diye konuştu.

AK Parti Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir ve Adil Biçer’in de katılımcılara hitap ettiği programın sonunda sanatçı Uğur Işılak, konser verdi. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir