Öğrenciler tarihi yerinde görme fırsatı buldu

1347

Kütahya’da ortaokul öğrencileri, derslerinde gördükleri konular kapsamında müze ziyareti yaparak tarihi eserleri yerinde görme fırsatı elde etti.

Kentteki Arkeoloji ve Çini Müzelerini gezen Şehitler Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler Dersinde işledikleri konular kapsamında Arkeoloji ve Çini Müzeleri ile tarihi Ulu Cami’yi ziyaret etti.

Öğretmenlerinin rehberlik ettiği öğrenciler, derslerinde teorik olarak gördükleri birçok tarihi eser ve objeyi görüp inceleme fırsatı yakaladı. 5/C Sınıfının Sınıf Öğretmeni ve Okulun Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinden Funda Zengin, yaptığı açıklamada, öğrencilerin bilgilerini pekiştirmek için böyle bir gezi organize ettiklerini söyledi.

Gezinin, bilgilerin kalıcı olmasında büyük faydasının olacağını anlatan Zengin, “Öğrencilerimizin derste öğrendikleri tarihi eser, tarihi nesne ve objeler gibi bilgileri yerinde görmelerini istedik. Öğrencilerimizin aynı zamanda yaşadıkları çevrede hangi uygarlıklar yaşamış, bunları öğrenmeleri için gezimizi yaptık.” dedi.

Öğrenciler de derslerinde gördükleri tarihi eserleri yerinde gördükleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir