“Tek Zeybek Atatürk” projesi ile 8 farklı ilde zeybek oynadılar

2128

Kütahya’da hazırlanan proje ile Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında 8 farklı ildeki sanatçı, zeybek oynadı.

8 FARKLI İLDE ZEYBEK OYNADILAR

Kütahyaninsesi.com internet haber sitesinde yer alan habere göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel hazırlanan anma ve kutlama projesi olan “Tek Zeybek Atatürk” ile Atatürk’ün mertlik ve cesaretini vurgulamak amacıyla Ege bölgesinin geleneksel dansı olan zeybek ile buluşturuldu.

Türk milletinin birlik, beraberlik, cesaret ve direnişin sembolü olan Zeybeklerin Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığını yansıtmak amacıyla hazırlanan proje, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak adına büyük bir anlam ifade ediyor.

Proje kapsamında 8 farklı ildeki sanatçılar zeybek oynadı.

Düzenlemesi yapılarak video haline getirilen projenin videosu sosyal medyada yurt içi ve yurtdışında binlerce beğeni alarak paylaşıldı.

PROJEDE BİRÇOK İSİM GÖREV ALDI

Projenin müzik düzenlemelerini Mehmet Sevim, vokallerini Emre Oral Burç, bağlamaları Oğuzhan Kavukçu ve Uğraş Önal Burç, yaylı aranje düzenlemelerini Kazım Göktuğ Kutlu, Mix- Masteringini Uğraş Önal Burç, Ritim Kompozisyon Mehmet Özdemir, Zurna Hasan Kavallı, Gitarlarda Çağrı Gözeten ve Bilal Kalaycıoğulları, Yaylılarda Sunrise Strings, Görüntü Montajı Ergün Özefe tarafından gerçekleştirildi.

Zeybek oyununu sergileyen sanatçılar ise şöyle: Kütahya’dan Giray Tunca ve Uğur Er, İzmir’den Bedirhan Diyarbakırlı, Aydın’dan Evrim Çetin,  Denizli’den Cihan Doğan, Manisa’dan Ozan Şahin, Muğla’dan İsmail Durmaz,   Uşak’tan Emre Aslan, Afyonkarahisar’dan Yaşar Yasin Tugan.

“100. YILA UNUTULMAZ BİR ESER KAZANDIRDIĞIMIZ İÇİN GURURLUYUZ”

Proje koordinatörü Mehmet Sevim, yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel bir çalışma yapmak istediklerini belirtti.

Cumhuriyetin 100. Yılı için unutulmaz bir eser çıkardıkları için gururlu olduklarını ve ortaya çıkan çalışmanın büyük ilgi gördüğünü aktaran Sevim, “Cumhuriyetimizin 100. yılında birlik beraberliğin, cesaretin ve direnişin simgesi olan Zeybeklerden Mustafa Kemal’e selam olsun. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun” dedi. HABER MERKEZİ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir