Kütahya zirvede!

1613

Kütahya Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleşen Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi’nde yarışmalar, yürüyüşler düzenlenerek gösteriler sunuldu.

Birçok kültürün kaynaşmasına sahne olan Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi’nde Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden Kütahya’ya gelen misafirler, vatandaşlar ile Seramik Yürüyüşünde bir araya geldi.

Belediye Başkanı Alim Işık’ın öncülüğünde Zafer Meydanı’na yürüyen korteje vatandaşların ilgisi de yoğun oldu.

Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi kapsamında, Çark-Torna Yarışması da düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Zirve kapsamında düzenlenen Çark-Torna Yarışmasında dereceye giren katılımcılar ödüllerini Belediye Başkanı Alim Işık’ın elinden aldı. Yarışmacıları gösterdikleri performanstan dolayı tebrik eden Başkan Işık, Kütahya Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan zirveye gösterilen ilgiye de teşekkür etti.

Zirve kapsamında Kütahya ve Ege Bölgesi’nin Zeybek sanatı da gösterildi. Her yaş grubundan efelerin sahne aldığı etkinlikte Zeybek sanatı icracıları, gösteriyi izleyen yerli ve yabancı misafirleri adeta mest etti.

Önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı ve kapsamlı etkinliklerin bu şehirde olacağını belirten Belediye Başkanı Alim Işık, kentin kültür ve sanatının dünyaya duyurmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi ile Kütahya’nın tanıtımına önemli katlılar sağlandığını da ifade eden Başkan Işık, icra gösterisi sonrası katılımcılara teşekkür plaketi takdim etti. AHMET ORUÇ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir