Çocukların Uçurtma Coşkusu

511

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (KSBÜ) misafir öğrencilerin katılımıyla, uçurtma etkinliği ve çuval yarışmaları yapılarak, internet bağımlılığı üzerine bilgilendirme sunumu gerçekleşti.
Etkinlikler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği” kapsamında düzenlendi.

“ÇOCUKLARLA ETKİNLİK YAPMAK BİZİ MUTLU ETTİ”
Misafir öğrencilerle sohbet eden ve onlarla birlikte eğlenen Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, çocuklarla etkinlik yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Rektör Kavuncu, KSBÜ olarak bu tür etkinliklere her zaman açık olduklarının altını çizdi. Yarışmalardan sonra KSBÜ Sıtkı Olçar Amfisinde 50 misafir öğrenciye, Genel Sekreter Kutlu Önal bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Öncelikle sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Bizleri onurlandırdınız. Sizlerle birlikte bizler de mutlu olduk bugün. Sizlerle birlikte uçurtma uçurduğumuz zaman kendi küçüklüğümüze geri dönüyoruz. En azından bunu bize hatırlatmış oluyorsunuz. Onun için de ayrıca teşekkür ederim.”
Bilgi İşlem Daire Başkanlığından Müh. Mehmet Babalık tarafından öğrencilere “Davranışsal Bağımlılık (Dijital Bağımlılık – İnternet Bağımlılığı)” kapsamında kısa bir eğitim verildi.
KSBÜ’deki etkinlikleri organize eden KSBÜ Engelli Birim Koordinatörü Ali Osman Altınay, “Dezavantajlı öğrencilerimizin sosyal zamanlarını bu tür etkinliklerle daha fazla geçirmeleri konusunda KSBÜ olarak her zaman destekçi olacağımızı bildirmek isterim.”
Gerçekleştirilen etkinlikte Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, Genel Sekreter Kutlu Önal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fatma Uz ve Müdür Yardımcısı Hüseyin Keleş ile akademisyenler ve idari personeller yer aldı.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir