Lütfiye Bal Ormanı için start verildi

649

Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü Geyikalanı Orman İşletme Şefliği sınırlarında tesis edilecek olan Lütfiye Bal Ormanı için start verildi.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Ülkemiz arıcılığında önemli bir yeri olan bal ormanları oluşturma çalışmaları devam ediyor.
Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü Geyikalanı Orman İşletme Şefliği sınırlarında tesis edilecek olan Lütfiye Bal Ormanı için start verildi. 220 dekar alanda oluşturulacak bal ormanı için arazi hazırlık çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında bir kısım alanlarda dozerle, bir kısım alanlarda ekskavatörle toprak işleme çalışmaları devam ediyor.
Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, çalışmaların devam ettiği sahada incelemelerde bulundu. Geyikalanı Orman İşletme Şefi Timuçin Özdemir’den çalışmalar hakkında bilgiler alan Bölge Müdürü Hasan Keskin, tesis edilecek “Lütfiye Bal Ormanı”nda arılar için verimi artırıcı akasya, sofora, iğde, kestane, mahlep, lavanta, ahlat, arı otu, ıhlamur, vb. gibi uygun türlerin dikileceğini söyledi.
Bölge Müdürü Hasan Keskin; “Arılar insan yaşamı için en önemli canlılardan. Arı ürünleri ise; insan sağlığı için çok büyük önem taşımakta. Bizler kurduğumuz bal ormanları ile hem önemli bir ihtiyacın karşılanmasını sağlıyor hem de kırsal kalkınmaya destek oluyoruz. Yerli arıcılar için de büyük önem taşıyan bal ormanlarımız ile Orman Teşkilatı olarak tüm çabamız arıcılığı kalkındırmak ve geliştirmek” dedi.
Bölge Müdürü Hasan Keskin’e arazi programında Etüt Proje Başmühendisi Osman Gökhan Soyak, Geyikalanı Orman İşletme Şefi Timuçin Özdemir, Etüt Proje Mühendisi Naim Özcan ve Lütfiye Köyü Muhtarı Rasim Altıntaş eşlik etti.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir