‘Kurye Can Taşır’

2737

Motosiklet sürücülerinin karıştığı trafik kazalarını azaltmak ve yol kullanıcıları için güvenli bir trafik ortamı oluşturmak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “Kurye Can Taşır” isimli proje başlatıldı.
2021 – 2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021 – 2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı’nın uygulanmasına ilişkin 2021/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 03.02.2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Strateji Belgesi ve Eylem Planında motosikletlerin etkin, sürekli ve yoğun olarak denetimlerinin yapılarak trafik güvenliğinin sağlanmasına katkı sunulması amaçlandı. İl Emniyet Müdürlüğü trafik birimlerince bu amaç doğrultusunda denetimler gerçekleştiriliyor. Ancak salgınla mücadelede alınan tedbirler nedeniyle artan paket servis sektöründe Kütahya’daki motokurye trafiğinin ve buna bağlı olarak trafik kazalarının arttığı gözlemlendi.
Motosiklet sürücülerinin karıştığı trafik kazalarını azaltmak ve yol kullanıcıları için güvenli bir trafik ortamı oluşturmak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “Kurye Can Taşır” isimli proje başlatıldı. Çalışmanın ilk ayağı bilgilendirme olup Kütahya’daki motokuryelerin bir program doğrultusunda ve gruplar halinde Müdürlüğe davet edilerek güvenli motosiklet kullanımı ve akan trafik içerisinde dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında teorik ve ardından pratik olarak bilgilendirilmeleri sağlanıyor. Diğer taşıt sürücüleri de şehrin farklı noktalarında bilgilendirilmekte, motosikletlere karşı duyarlılığın arttırılması hedefleniyor. Nihai olarak, Kütahya’daki tüm motosiklet kullanan kuryelere birebir ulaşmak, bilgilendirme faaliyetine dahil etmek, sektörün trafik güvenliğini olumsuz etkileyen ve yerel bazda çözülebilecek sorunlarını dinlemek, güvenli bir trafik ortamına ulaşmak hedefleniyor.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir