‘Kutlu başkanın sözü bizim de sözümüzdür’

1131

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Kütahya’ya geldi. Dağ, belediye başkan adayı Sami Kutlu’ya destek olacaklarını ifade ederek, “Recep Tayyip Erdoğan’ın yardımcısı olarak Ahmet Sami beyin Kütahya’ya verdiği söz bizim de sözümüzdür” dedi.

“KÜTAHYA’DAN ALLAH RAZI OLSUN”
AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Dağ, burada yaptığı konuşmada, 31 Mart seçimlerini değerlendirerek, “Allah’ın izniyle bu virajı da aldıktan sonra önümüzde 4 yıl 3 ay herhangi bir seçim yok. Birileri bu seçimden çıkacak olan neticeye göre birtakım hususlara bel bağlamış olsa da onların istediği böyle bir netice söz konusu olmayacak. Çünkü bu parti 17 yıldır her şehre bir önceki dönemlere göre 3 misli, 10 misli hizmetler kazandırdı ve aynı zamanda da bu parti bir misyon ortaya koydu. O misyonu da yaşatmak için elinden geleni hep sonuna kadar devam ettirdi. Kütahya’dan Allah razı olsun. AK Parti olarak Kütahya’ya diyebileceğimiz hiçbir söz yok. 2002’de 6-0’la başladı sonrasında 5-0’lar 5-1’ler, son 24 Haziran’da bir yol kazası yaşadık burada. Belki tam arzuladığımız neticeyi 24 Haziran’da milletvekilliği bağlamında alamadık. On yıllardır yapılan seçimlerde milletimizin kesinlikle Kütahya’ya sokmadığı bir parti bu seçimlerde Kütahya’ya girmiş oldu. Öyle bir partinin bir ile girmesinin faydası olmaz. Onlar sadece nifak tohumu ekerler, sadece kavga ederler başka da bir şey üretmezler.”

“AHMET SAMİ BAŞKANIN VERMİŞ OLDUĞU SÖZLER, BİZİM DE SÖZLERİMİZDİR”
Siyasi partiler, dernekler ve vakıfların hizmet etmek için birer aracı olduğunu dile getiren Dağ, şöyle devam etti: “Ahmet Sami Başkanım projelerini açıkladı. Tüm Kütahya’ya çok net bir şekilde şu ifadeyi veriyorum; 8 yıllık milletvekilliği tecrübem, Recep Tayyip Erdoğan’ın yardımcısı olarak Ahmet Sami Başkanın vermiş olduğu sözler, il milletvekillerimizle beraber bizimde sözlerimizdir. Önümüzdeki 5 yıl önemli bir dönem. Kamil Başkan kendisi hazırlığını yaptı biz ona yardımcı olduk ama şimdi öyle bir dönem imkanı var ki, belki de beraber oturup karar verip haydi yürüyelim dediğimiz bir zaman var. Bu fırsatı AK Parti olarak iyi değerlendirmemiz lazım. Cumhur ittifakı ilkelerine saygılıyız, o ilkeler tabi ki her zaman için var olacak. Ama burada bizim önümüzdeki süreçte daha uyumlu çalışabileceğimiz bir yapının kurulmasını istemek kadar milletimiz için, hemşehrilerimiz için daha mantıklı bir şey olamaz. Birlikte, beraber, kol kola verip omuz omuza bugüne kadar gelmesi gereken ama belki geciken işleri daha hızlı bir şekilde şehrimizin tamamına kazandırma imkanı bulacağız.”

“YATAĞINA AÇ GİREN BİR TANE ÇOCUK OLURSA BİRİNCİ MESULİYET BELEDİYE BAŞKANINA AİTTİR”
Belediye başkanlarının çok önemli görevlerinin olduğuna işaret eden Dağ, “Belediye başkanımıza çok önemli görevler düşüyor. Karar verdikten sonra hızla harekete geçmek, imar hazırlamak, yerini bulmak işlerini yaptırmak onun vazifesi. Bir şehirde yatağına aç giren bir tane çocuk olursa birinci mesuliyet şehri emini belediye başkanına aittir. İkinci mesuliyette bu şehirden sorumlu milletvekilleri ile beraber bize aittir. İzim bunu çok açık bir şekilde takip edecek sistemi de kurmamız lazım.
Gönül belediyeciliği yapmadınız mı bugüne kadar, 16 yıldır ne yaptınız diye soruyorlar. Eksiğimiz o kadar çoktu ki, özellikle altyapıları bitirince belki burayı biraz ihmal ettik. Şimdi artık diğer tarafta bir noktaya geldik, gönüller yapma noktasındaki çabamız bundan sonra daha hızlı bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

HEDEFİMİZ KÜTAHYA’DAKİ BÜTÜN BELEDİYELERİ KAZANMAK”
Kütahya’da bulunan bütün belediyeleri kazanmayı hedeflediklerini ifade eden AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş da, şunları kaydetti: “Teşkilatlarımız 13 ilçe, 15 belde kadın ve gençlik kolları teşkilatlanması açısından hiçbir eksiği bulunmamaktadır. İlçe teşkilatlarımız seçim gününe dair ortaya koydukları bütün hazırlıkları tamamlanmış durumda sandık görevlilerimiz, sandık yönetim kurulu mahalli yönetimden başlayarak ütün çalışmalarımız ilçelerimizin tamamın da bitme durumun da ortaya koyduğumuz çalışma ve gayret 15 belde, 12 ilçe belediyenin tamamını kazanmayı hedefleyerek devam etmektedir. Bütün seçim bölgelerinde mahalli idari seçimleri kazanmayı olan tek siyasi parti AK Partidir. Bütün seçim bölgelerin de en güçlü aday olarak çalışıyoruz hedefimiz toplamda 28 belediyemiz ide kazanarak beldelerimiz ve ilçelerimiz le birlikte 31 Martta en yüksek oy oranı ile kazanmak gayretimizde bu yönde buna olan inancımız tamdır. İl merkezinde günlük kadın kollarımız on ev civarında ziyaret gerçekleştiriyor gençlik kolları ise bugün itibariyle altmış bin haneye çat kapı ev ziyareti gerçekleştirdi. Günlük meclis üyeleri, meclis başkanımız, milletvekili ve belediye başkan adayı olmak üzere ayrı ayrı merkezde programlar yapıyoruz ve ilçelerimize seçim çalışmaları yapıyoruz. Hepimizi bir arada tutan aslın da Kütahya’da kimin belediye başkanı olacağı değil hayallerimizi büyük ve heyecanla ayakta tutan Sayın Cumhurbaşkanımıza duyduğumuz muhabbetten kaynaklanıyor.”
AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan ve İshak Gazel’in de katıldığı toplantıda Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve başkan adayı Ahmet Sami Kutlu da birer konuşma yaptı.
Dağ, buradaki toplantının ardından Sevgi Yolundaki seçim standını ve esnafları ziyaret etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir