Pazartesi pazar yeri hizmete açıldı

1025

Esnafların daha rahat bir çalışma ortamına kavuşması ve vatandaşların daha rahat alışverişlerini yapabilmeleri amacıyla Kütahya Belediyesi tarafından Ziraat Mahallesine inşa edilen Pazartesi Pazar yeri düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.
Kütahya Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Pazartesi Pazar yeri açılışı gerçekleşti.
Açılış töreninde konuşan Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği Başkanı İbrahim Yiğit;
“Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, görev süreci boyunca tüm esnafın sorunları ile yakından ilgilendi ve sıkıntıların çözümü noktasında elinden gelen gayreti gösterdi. Şehrimiz ve esnaflarımıza sunmuş olduğu katkı ve desteklerden dolayı tüm esnaflarımız adına Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu’na teşekkürlerimi sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Törende AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sami Kutlu ise;
“Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Pazar yeri şehrimiz ve mahallemize yakışır nitelikte. Pazarcı esnafımızın rahat bir şekilde ürünlerini satabilecekleri, hemşehrilerimizin ise keyifli, huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilecekleri nezih bir tesis. Bu tesisi şehrimize, mahallemize kazandıran başta Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na hizmetleri sebebiyle teşekkürlerini sunan AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel;
“10 Dönüm üzerine kurulan Kütahya’mızın da şuan en geniş Pazar yeri olma hüviyetini kazanan pazartesi pazaryerinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya’mıza gerçekten çok büyük katkılar sağladı, çok büyük değerler kattı ve önemli yatırımlara imza attı. Birkaç gün önce Devlet Hatun Hanımlar Lokalinin açılışını gerçekleştirdik. Bugün Pazar yerimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Kütahya Belediyesi yeni Hizmet Binası da dahil olmak üzere Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu döneminde şehrimiz çok önemli eserler kazandı. Bunlar kendi ismiyle anılacak olan eserler. Bu vesileyle bir kez daha Sayın Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyor, tesisin şehrimiz ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Kütahya Belediyesi olarak yeni bir hizmeti daha vatandaşlara sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu;
“Bundan 5 yıl önce vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 10.000 m2 alan üzerine kurulan Pazar yerimizin maliyeti yaklaşık 6 milyon civarındadır. Belediye Başkan adayı olduğumuz dönemde Pazar yerimiz ile ilgili Pazarcı esnafı kardeşlerimize böyle bir söz vermemiştik. Bu projemiz Belediye Başkanı seçildikten sonra eklediğimiz ilave projelerimizden sadece bir tanesi. Bugün açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz Pazar yeri hakikaten bölgeye ve mahallemize değer katacak bir tesis. Tesisimizin şehrimiz ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını, esnaflarımıza ise hayır bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Pazartesi Pazar yeri açılış töreninde konuşan Kütahya AK Parti Milletvekili Ahmet Tan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na Kütahya’ya kazandırmış eserler sebebiyle teşekkürlerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından Kütahya İl Müftü Yardımcısı Mustafa Karaman’ın yaptığı dua sonrası Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve il protokolü tarafından Pazartesi Pazar yeri açılış kurdelesi kesildi.
Yaklaşık 10.000 m2’lik pazar alanımızın üzeri tamamen uzay kafes sistem çatı ile kapatılmış ve üzeri sandviç panelle kaplandı. Çalışmalar kapsamında tüm pazar alanı yüzey sertleştiricili saha betonu ile kaplanan Pazartesi pazarı yerinde; 240 adet sebze-meyve, 98 adet tuhafiye, 15 adet balıkçı, 9 adet baharatçı, 8 adet yumurtacı, 8 adet peynir, 5 adet zeytinci tezgahı olmak üzere toplam 383 kayıtlı tezgah açılabilecek, Pazar arkasında yer alan ve yüzey sertleştiricili saha betonu ile kaplanan yaklaşık 1600 m2lik alanda ise Müstahsil pazarı tezgahları kurulabilecek.
Ayrıca üstü kapalı pazar alanı içerisinde;1’i engelli olmak üzere 3 adet Bayan WC, 1’i engelli olmak üzere 4 adet erkek WC, yaklaşık 22 m2 çay ocağı, yaklaşık 12 m2 zabıta bürosu, 17,25 m2 muhtarlık odası ve 5,60 m2 enerji odası olmak üzere yaklaşık 100 m2 kapalı alan mevcut.
Pazar yeri açılışının sona ermesiyle birlikte Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, pazarcı esnaflarının tezgahlarını ziyaret ederek işlerinde hayırlı bol kazançlar diledi. Başkan Saraçoğlu daha sonra burada alışveriş yapan vatandaşlar ile sohbet ederek onlara bez çanta hediye etti.
Törene AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan ile İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkan Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği Başkanı İbrahim Yiğit, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sami Kutlu, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Arık, Fatih Gölgeli, Ali İhsan Ertaş, Kütahya Belediyesi Birim Müdürleri, Esnaf Odası Başkanları, Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir