İçme suyu projesinde mutlu son martta

986

Tavşanlı içme suyu projesinde kaynağından içme suyu 10 gün içerisinde deneme amaçlı olarak hatta verilecek. Deneme işlemlerinin ardından mart ayının ilk haftalarında da kaynağından içme suyuna tam anlamıyla kavuşacak.

30 milyonluk dev bütçesiyle Tavşanlı’nın en az 50 yıllık içme suyunu Esatlar bölgesindeki kaynağından karşılayacak olan içme suyu projesinde çalışmalar tamamlandı ve 10 gün içerisinde deneme amaçlı olarak hatta verilecek. DSİ Genel Müdür Yardımcısı Şadiye Yalçın, kaynağından içme suyunun Mart ayının ilk haftalarında Tavşanlı halkı ile buluşturulacağını söyledi. DSİ Genel Müdür Yardımcısı Şadiye Yalçın, İçme Suları Daire Başkanı Mustafa Kemal Köseoğlu, İçme Suları Daire Başkan Yardımcısı Oğuzhan Bektaş, Sanat Yapıları Şube Müdürü Hakan Eren, DSİ Bölge Müdürü Murat Gül, Kütahya Şube Müdürü İbrahim Kavak ve İçme Suları Şube Müdürü Utku Can Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’i ziyaret ederek makamında bir toplantı gerçekleştirdi.

KAYNAĞINDAN SU, 10 GÜN İÇERİSİNDE DENEME AMAÇLI HATTA VERİLECEK

İçme suyu projesindeki gelinen son noktanın değerlendirildiği toplantıda Tavşanlı halkına beklenen müjde de verildi. Belediye Başkanı Mustafa Güler ziyarete ilişkin verdiği bilgilerde projede çalışmaların tamamlandığını ve deneme aşamasına geçileceğini duyurdu. Başkan Güler, “DSİ Genel Müdür Yardımcısı Şadiye Yalçın ve beraberindeki heyet Belediyemizi ziyaret etmeden önce çalışmaların yapıldığı Esatlar bölgesinde incelemelerde bulundular. Herhangi bir aksaklığın yaşanmadığını ve artık Mart ayının ilk haftaları itibariyle içme suyuna kavuşacağımız müjdesini vermek istiyorum. Bu haberi alır almaz öyle huzur buldum ki, şu an itibariyle dünyanın en mutlu insanı benim diyebilirim. Omuzlarımdan çok büyük bir yük kalktı. Projemizin hayata geçmesinde büyük katkıları ve emekleri bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, fahri hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu, beraber yol arkadaşlığı yaptığımız Prof. Dr. Vural Kavuncu ile projenin başından bu yana görev yapan DSİ Genel müdürleri ve DSİ yetkililerine, yüklenici firma olan Yıldırım İnşaat’ın sahibi Durdu Yıldırım ve çalışanlarına ilçe halkım adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YAPILAN ÖLÇÜMLERDE SUYUMUZ, MİNERAL BAKIMINDAN OLDUKÇA ZENGİN

DSİ tarafından suyun analiz ve ölçümlerinin de yapıldığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Suyumuz yüksek kaliteli ve mineral bakımından da oldukça zengin çıktı” dedi. Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Göreve geldiğim günden bu yana üzerine titrediğim iki konu vardı. Bunlardan birisi OSB diğeri de kaynağından içme suyu projemiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın oluruyla 2. OSB’nin önü açıldı. Diğer taraftan içme suyu projesi de tamamlandı. Mart’ta çeşmelerimizden akacak” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir