MS hastalarının akülü sandalye sevinci

913

Kütahya’da, MS hastalığı (Multipl Skleroz) nedeniyle yürüyemeyen 2 kadın hasta, kendilerine verilen akülü sandalyelerin mutluluğunu yaşadı.

ENGEL DE MUTLULUK DA AYNI

Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesine, ismi açıklanmayan bir hayırsever tarafından yapılan bağış ile alınan 2 adet akülü sandalye, MS hastalığından dolayı yürüyemeyen Ayşe Türk ve Hülya Ceylan’a teslim edildi. Akülü sandalyeye yakınları tarafından binen Türk ve Ceylan, deneme sürüşü yaparken büyük mutluluk yaşadı.

“ENGELLİLERİMİZE YARDIMCI OLMAK ASLİ GÖREVİMİZ”

Derneğin Kütahya Şube Başkanı Hatice Yakar, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak engelliler için yapmış oldukları çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Kentteki bütün engelli gruplarının sorunlarıyla ilgilenmeye gayret gösterdiklerini dile getiren Yakar, şunları söyledi: “Bizim derneğimizde engelli ayrımı yoktur. Bütün engelli gruplarına kapımız açık. Biz onlar için varız, onlar olmasa derneğimizin de bir anlamı yok zaten. Bugün isminin açıklanmasını isteyemeyen bir hayırseverimiz tarafından alınan 2 adet akülü sandalyeyi, Gediz ilçemizde yaşayan ve MS hastası olan Hülya kardeşimiz ile Sofu Mahallemizde ikamet eden ve yine MS hastalığından dolayı yürüyemeyen Ayşe kardeşimize teslim ediyoruz. Allah, bağışta bulunan hayırseverimizden razı olsun. Sandalyelerin de engelli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Engellerinden dolayı yürüyemeyen kardeşlerimiz İnşallah bu sayede dışarı çıkabilecekler.” Yakar, aynı durumda olan vatandaşların kendilerine müracaat etmeleri halinde onlara da yardımcı olabileceklerini sözlerine ekledi.

“AKÜLÜ SANDALYELER SAYESİNDE GEZEBİLECEĞİZ”

Hastalığından dolayı yürüyemediğini ve bu yüzden uzun zamandır evden dışarıya çıkamadığını ifade eden Ayşe Türk de, “Hastalığımdan dolayı yıllardır evden çıkamıyorum. Dört duvar arasında kalmıştım. Bu akülü sandalye sayesinde dışarı çıkabileceğim. Bu duygunun tarifi yok, çok çok mutluyum. Allah, bu imkanı bize sağlayan herkesten razı olsun.” dedi. MS hastalığından dolayı yaklaşık 18 yıldır yürüyemediğini ifade eden Hülya Ceylan ise, “Engelimden dolayı yürüyemediğim için derneğimize müracaatta bulundum. Sağ olsun onlar da bizim için bu sandalyeleri almışlar. İnşallah bundan sonra benim de gezme imkanım olacak. Derneğimize ve hayırseverimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir