Gençlerden Kutlu Doğum Haftası programı

1539

Kütahya’da bir grup öğrenci, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle camide program düzenledi.

Yunus Emre Mahallesi’ndeki Mescidi Aksa Cami’sinin toplantı salonundaki program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Burada bir konuşma yapan Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Kutlu Doğum Haftasının, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1989 yılından bugüne tamamen kendi inisiyatifiyle ortaya koyduğu ilmi ve kültürel bir faaliyet olduğunu söyledi.

Kutlu Doğum Haftasında Hazreti peygamberin, Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde bir yönünü ortaya çıkartarak, bireysel ve toplumsal hayata ışık tutmaya çalıştıklarını dile getiren Hazırlar, “şöyle konuştu: Kutlu Doğum Haftasının bu yılın teması ‘Hazreti Peygamber ve Güven Toplumu’ olarak belirlendi. Efendimiz bir haftaya, bir yıla, bir konferansa sıkıştırılarak anlatılacak bir peygamber değildir. Çünkü o kıyamete kadar gelen her insana, her zaman, her ortama örnek olarak gönderilmiş bir peygamberdir. Güven, inanmak ve emin olmaktır. Endişelerden sıyrılmak ve korkuları bir kenara bırakmaktır. Din-i Mübin-i İslam’da iman ile güven arasında çok güçlü bir ilişki mevcuttur. İman eden kimse anlamına gelen ‘mümin’, güvenilir insan anlamına gelen ‘emin’, güven, güvence ve güvenlik anlamına gelen ‘emniyet’, can ve mal güvencesi anlamına gelen ‘eman’, hıyanetin zıddı olarak kullanılan ‘emanet’ kavramları, aynı kökten beslenmektedir. Bu kökün bağlandığı nokta ise, yüce yaratıcının mahlukata sağladığı sonsuz güvendir.

Hazırlar, programı hazırlayan gençlere ve destek veren cami cemaati ile din görevlilerine teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.
Caminin imam hatibi Osman Arslan da programa katılan herkese teşekkür ederek, gençlerin talepleri üzerine çeşitli önemli gün ve geceler için programlar düzenlediklerini söyledi.

Müftü Yardımcısı Mehmet Arslaner ile mahalle sakinlerinin ilgi gösterdiği program, Hazreti Peygamberin hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin sunulması, şiirlerin ve ilahilerin okunması ile dua edilmesinin ardından sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir