Hayrat İnsani Yardım hayatlara dokunuyor

213

Kütahya’da da Şubesi bulunan ve yaptığı faaliyetlerle hayatlara dokunan Hayrat İnsani Yardım Derneğinin, Kütahya’daki faaliyetlerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışı ile İsrail saldırıları altında direnişini sürdüren Gazze için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

“TÜRKİYE’DE 300 ŞUBE VE TEMSİLCİLİK İLE 60 ÜLKEDE FAALİYETTEYİZ”
Kütahya Hayrat İnsani Yardım Derneği ve İyilik Kapısı Şube Koordinatörü Mustafa Said Köseler, derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Hayrat İnsani Yardım Derneğinin Türkiye’de 300’den fazla noktada temsilciliği olan, yurt dışında da yaklaşık 60 ülkede faaliyet gösteren bir dernek olduğunu söyleyen Köseler, şunları kaydetti: “Kurban kesmek, suya ulaşmada sıkıntı çeken ülkelerde su kuyuları açmak, yetimhane eğitim merkezilerimiz gibi pek çok noktada insani yardım faaliyetlerini yürütüyoruz. Bunların yanı sıra Kur’an-ı Kerim dağıtma faaliyetimiz var. Isparta’da bulunan ve dünyanın en büyük Kur’an-ı Kerim matbaalarından biri olan Hayrat Neşriyat Kur’an-ı Kerim matbaasında basılan Kur’anlarımızı, Mushaf- şerife ulaşamayan başta Afrika ve Balkanlar olmak üzere dağıtıyoruz. Türkiye’de yaklaşık 35 ilde bulunan ve Kütahya’mızda da yer alan Kütahya İyilik Kapısı olarak hizmet ettiğimiz bir mağazamız var. Bu mağazamızla Kütahya’daki ihtiyaç sahiplerine kıyafet, gıda, ev eşyası noktasında desteklemeler yapıyoruz.


“FAALİYETLERİMİZİ DEVLETİMİZLE BİRLİKTE GAZZE’YE YOĞUNLAŞTIRDIK”
Gazze’de yaşanan katliamlardan dolayı faaliyetleri Gazze’ye yoğunlaştırdıklarını, Kızılay ve AFAD’ın hazırladığı yardım gemilerine destek olduklarını aktaran Köseler, şöyle devam etti: “Şu an faaliyetlerimizi Gazze etrafında yoğunlaştırdık. Gazze’ye destek için Türk Kızılay ve AFAD ile birlikte hazırlanan 9 insani yardım gemisine tonaj bakımından en çok malzeme desteğinde bulunan insani yardım kuruluşlarından biriyiz. Devletimizle birlikte çalıştığımız için Gazze’ye girebilen nadir sivil toplum kuruluşlarındanız. Şu anda da 10’un geminin hazırlıklarını yapıyoruz. Allah nasip ederse 26 Mayıs’ta, Çınar Otelde Gazze ve Yetim konulu halka açık bir kahvaltı organizasyonu düzenleyeceğiz. Buradan elde edeceğimiz geliri de Gazze halkına ve yardımcı olduğumuz yetim eğitim merkezlerine yardım için kullanacağız. Tüm halkımızı bu etkinliğimize bekliyoruz.”


“KURBAN KESİMİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ TAMAMLADIK”
Kütahya Hayrat İnsani Yardım Derneği ve İyilik Kapısı Şube Koordinatörü Mustafa Said Köseler, kurban çalışmaları hakkında da bilgiler vererek kurbanlık hisse fiyatlarını açıkladı.
Yurt içinde ve yurt dışında temel gıdaya ulaşamayanların öncelikli olduğunu ifade eden Köseler, sözlerini şöyle tamamladı: “Kurban Bayramı çalışmalarımız kapsamında da hem yurt içinde hem temel gıdaya ulaşamayan başta Afrika olmak üzere dünyanın pek çok yerinde kurban faaliyetimiz var. Bunu adak, akika, şükür ve kurbanlıklar gibi yılın her günü devam ettiriyoruz. Kurban bayramında da ülkemizde, özellikle deprem bölgesinde ağırlıklı olarak, yurt dışında da kurban kesimlerimiz olacak. Bu yıl Kütahya ile Nijerya ülkesi eşleştirildi. Nijerya’da, Yemen’de, askerimizin kontrolündeki Suriye’nin kuzey bölgesinde, Gazze’de kurban kesimi yapacağız. Ancak Gazze’de faaliyetimizi, oradaki hayvan kıtlığından dolayı kurbanları Türkiye’de kesip, malzemeyi bozmadan oraya kavurma ulaştıracağımız bir proje üzerinde çalışıyoruz. Kurbanlık fiyatlarımızda şu anda yurt dışı dediğimiz Afrika’da hisse 4 bin 500 lira, Yemen’de 6 bin, Suriye’de 90 bin, yurt içinde de 12 bin lira olacak. Bağışçılarımızın kurbanları kesilirken video kaydı alıp bağışçılarımıza göndererek onların da kurbanlıklarını görmelerini sağlayacağız.”
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir