iŞKUR SAHADA

242

Kütahya’da, istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması çalışmaları kapsamında İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarının saha çalışmalarına başladığı bildirildi.

Kütahya genelinde istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması, eğitimin işgücü talebine duyarlılığının artırılması, işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesi ve buna uygun politikaların geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda yapılan çalışmalarda işgücü piyasası da araştırılıyor.
İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları tarafından yapılan çalışmalarda Kütahya ili genelinde, 15 Nisan-17 Mayıs 2024 döneminde, 597 işyerinde, işverenler-işveren temsilcileri ile yüz yüze gerçekleştirilecek. Görüşmeler sonucunda derlenen verilere dayanılarak Kütahya ve ilçelerinde istihdamın nabzı belirlenmiş olacak.
Verilerin daha kapsamlı ve ayrıntılı sonuçlarının da kapsandığı “Kütahya İşgücü Piyasası Analizi Raporu” önümüzdeki süreçte yayınlanacak. Rapor kapsamında ilin işgücü arzı ve talebine ilişkin temel veriler derlenerek Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) önderliğinde yıllık istihdam politikalarının belirlenmesine önemli bir rol oynaması bekleniyor.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir