ÇİNİCİLER ÇARŞISI BAYRAM ETTİ

202

Kütahya’nın gözde çini ve porselen alış veriş merkezi Çiniciler Çarşısı, bayram tatilinde yoğunluk yaşadı. Kervansaray önünde bulunan Balık Restoran’ın kaldırılmasının etkisiyle yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği çarşıda esnaf çifte bayram yaşadı.

YOL TİCARETİ ARTTI
Kütahya-Eskişehir karayolu yakınında, Kütahya Kervansarayı olarak bilinen Çiniciler Çarşısının önüne inşa edilen Balık Restoran’ın kaldırılması, bölgede yol ticaretini canlandırdı.
Çarşının girişini kısmen kapatan ve yol ticaretinden gereken ilgiyi görmesine mani olan yapı, geçtiğimiz aylarda önceki dönem belediye başkanı Alim Işık’ın girişimleri ile kaldırılmıştı.
Söz konusu restoranın yıkılarak yerinin düzenlenmesiyle Çiniciler Çarşısının önü de açıldı, yoldan geçen araçlar çarşıya adeta akın etti.
Çiniciler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, çarşı önünde bulunan balık lokantasının kaldırılması ve bayram nedeniyle çarşının hareketli günler yaşadığını belirtti.


YAKLAŞIK 30 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Vatandaşların ilgisinden oldukça memnun olduklarını dile getiren Çetin, şunları söyledi: “Çiniciler Çarşımızda yaklaşık 260 esnafımız faaliyet göstermekte. Yine çarşımızda yaklaşık bin kişi istihdam ediliyor. Ramazan Bayramı nedeniyle şehir içi ve şehir dışından 30 bine yakın vatandaş çarşımızı ziyaret etti. Çarşımızın önünde bulunan restoranın kaldırılmasıyla ziyaretçilerimiz araçlarını rahatça park edebildi ve burada alış veriş hareketliliği yaşandı. Bu durum bizler için oldukça memnuniyet verici. Biz yönetim olarak çarşımızın daha da gelişmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Dünyada hediyelik çini ve porselen satışının yapıldığı en büyük çarşı olarak Kütahya’mızın değerlerini dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz.”


ÇARŞIMIZ ZİYARETÇİ AKININA UĞRAYACAK
Çarşının girişi için çalışma yapılacağını da aktaran Çetin, “Genellikle tur şirketleri, karavancılar, motorcular çarşımızı rahatça gezebilmek için yeterli alan, park yeri istiyorlar. Onlarla görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah yeni dönemde belediyemizin de destekleriyle çarşımızı daha da geliştireceğiz. Yıllarca beklediğimiz o güzel ve hareketli günleri yaşayacağımızı umut ediyorum.” diye konuştu.
Bayram tatili nedeniyle İstanbul-Antalya yol güzergahını kullanarak Kütahya’dan geçen binlerce araç Çiniciler Çarşısına uğrayarak şehrin dünya markası çini ve porselenlerinden satın aldı.
Bayram boyunca hareketliliğin yaşandığı çarşıda esnaf misafirlerini ağırladı, bol bol satış yaptı.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir